Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 13.09.2014.
02:22
Vesti A

Masakr u Lokhartu: Ubio porodicu pa sebe

Džefri Hant iz mesta Lokhart (Riverina kod Voga Voge u NSNj) najpre je u kući pobio svoju decu, staru šest, osam i deset godina, a potom je na stazi iza kuće usmrtio i ženu, da bi konačno presudio sebi u obližnjem veštačkom jezercetu.

I dalje nije jasno zašto je Džefri Hant ubio svoju porodicu: Porodica Hant
 

U beloj kući gde su otkrivena tri leša, policija je našla kratku zabelešku od nekoliko redaka na komadiću papira, nedovoljnu da se objasni zašto je Hant pobio familiju, suprugu Kim i decu Febe (6), Miju (8) i Flečera (10).

Zajednica u šoku

Lokhart ima oko 900 meštana i svi su blisko povezani. Komandir Nobl ističe da je lokalna zajednica teško pogođena. I stanovništvu i učenicima škole "Sent Džozef" koju pohađa 74 dece, uključujući i obdanište, ponuđeno je savetovalište.
- Njihova mala srca pucaju od tuge - rekao je policajac.
I velika srca pucaju takođe - uključujući roditelje Kim Hant koji su za očajnu vest čuli na putu u Severnoj Teritoriji.

Džefri Hant i njegova porodica proslavljali su rođendan jednog rođaka u subotu. U nedelju su išli na lokalnu fudbalsku utakmicu, a u ponedeljak su mu deca poslednji put bila u školi. Da nešto nije redu, shvatilo se u utorak, kada nijedno dete nije došlo na nastavu u školu "Sent Džozef".


Nešto kasnije tokom dana, saznalo se da kuća Hantovih krije mrtva tela majke i njeno troje dece. Majka je ležala iza, nedaleko od mesta gde se i dalje sušio veš. Koji metar dalje, užasnuti policajci zatekli su tela mališana.


Kada je ostavio mrtva tela svojih najbližih, farmer koji se bavio uzgajanjem žita seo je u stari beli kamionet i odvezao se stazom. Prešao je nekoliko stotina metara, prošao kroz žitno polje i zaustavio se nedaleko od jezera. Tu mu je kamionet i nađen. U sredu po podne, policijski ronioci pronašli su njegovo telo u vodi.


Na formalne nalaze autopsije još se čeka, ali je verovatno da je Džefri ušao u vodu i onda pucao u sebe. Nedaleko od njegovog tela nađeno je oružje. Policija je saopštila da je telo bilo u mutnoj vodi oko 30 sati. Detektivi koji vode istragu tretiraju događaj kao ubistva i samoubistvo.

Izveštaj

Komandir Nobl kaže da policija priprema izveštaj za istražnog sudiju, ali da detektivi ne traže bilo koju drugu osobu od interesa.
- Imamo pet preminulih osoba i verujemo da su svi članovi iste familije. Nema ništa što bi nas upućivalo da poverujemo da ima drugih osoba od interesa - izjavio je on za "Ferfaks".
(Osobama u posebnom psihičkom stanju na raspolaganju su stalne telefonske linije - Lajflajn 131 114, Menslajn 1300 789 978 i Kids helplajn 1800 551 800)


Porodični prijatelj kaže da je Hant bio glavni oslonac svojoj ženi koja je zadobila ozbiljne povrede u saobraćajnoj nesreći pre dve godine, kada joj se auto dva puta prevrnuo na putu. Njihova kći Febe imala je tada četiri godine i bila je u vozilu, ali je pretrpela samo manje povrede. Nasuprot detetu, majka je imala slomljen vrat, sedam nedelja posttraumatske amnezije i povredu mozga.


Komandir policije Voga Voge Bob Nobl kaže da policija nema ideju o tome šta je dovelo da krvave porodične tragedije.


- Očigledno je da nešto nije bilo u redu - rekao je komandir Nobl, nedugo pošto je očevo telo izvučeno iz vode. - Ovakve stvari ne sadrže nikakav smisao i tražiti smisao je bespredmetno.

Raj za dečju igru

Imanje Hantovih bilo je raj za dečju igru i zabavu. Mala Mija volela je da fotografiše. Kad je imala nešto više od šest godina, napravila je fotografiju velikog jata pataka, nad veštačkim jezerom blizu imanja. Njena ponosna baka Linet, Džefova majka, poslala je slike za magazin "Lend", veoma popularno "Ferfaksovo" izdanje za farmere. Kim Hant bila je omiljena medicinska sestra u lokalnoj ambulanti.

POVEZANE VESTI

Subota 13.09.2014. 08:25
Veoma je bolesna zapadna ne civilizacija.
Nedelja 14.09.2014. 14:40
Дакле...америма је заиста дошао крај ! Ономад онај побио пторо дјеце, овај 3 и жену и себе....??? Нешто заиста СМРДИ на ЗАПАДу и то баш !!! Па болесни гени криминалаца, олоша, ку*и и црних робова су стигли до тачке кључања и разарања....што по САД гледамо свакодневно....
Subota 13.09.2014. 09:36
Njihovi preci otkad su stigli na to tle, imaju krvave ruke. Zato im se sad potomci samosmaknjavaju na raznorazne načine, a ubiti svoju porodicu, to kad urade, tek onda skapiraju, pa se tek onda krknu - ubiješ svoje seme i njihovu majku - ubio si sebe. Da ne pričam o kolektivnim sporazumnim smaknjavanjima, masakrima... Tako će proći i naši susjedi - vrijeme je neumitan sudija
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online