Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 10.09.2014.
02:22
Vesti A

Sumnjivi tragovi na zgarištu

Policija je obavila razgovor sa vlasnikom prodavnice namirnica u sidnejskom Rozelu u čijem paklenom požaru su tri osobe nastradale, uključujući majku i njenu bebu.

Požar usmrtio tri osobe (Foto: Ilustracija)
 

Adil Kan, vlasnik, nalazio se u ozbiljnom stanju u bolnici "Princ Alfred" od vremena kada su ga spasioci izvukli ispod ruševina, neposredno posle eksplozije, u ranim jutarnjim satima prošlog četvrtka. Detektivi su tokom vikenda išli u bolnicu da razgovaraju sa 44-godišnjakom iz Benkstauna. Dan ranije, rekli su da Kana ne tretiraju kao osumnjičenog.


Oni nastavljaju istragu o požaru u kojem je uništena prodavnica i stanovi uz nju i u kojem su stradali Bjanka O'Brajen (Keremelevski), stara 31 godinu, njen jednogodišnji sin Džud i komšija Kris Nobl, star 27 godina.

Voljena supruga

U nedelju, Bjankin suprug Džon, koji je radio noćnu smenu u vreme tragedije, izdao je saopštenje u kojem je opisuje kao "inspiraciju za sve koji su je poznavali".
"Ona je bila lojalna, pažljiva i apsolutno voljena žena", napisao je suprug.
Za njihovog malog sina naveo je da je upravo otkrivao svet oko sebe.
"Bio je divna beba i nikada nije prestajao da se smeje."

Većina stanovnika ovog područja u ponedeljak je dobila dozvolu da se vrati kućama, pošto je smanjena zona zabrane prilaska. Policija je saopštila da je dobila izveštaj po kojem je za njih bezbedno da se vrate u kuće.


"Rezultati inspekcije, posmatranja iz vazduha, primerci naslaga prašine i zemlje, ukazuju da područje ne predstavlja rizik po zdravlje i bezbednost zbog izlaganja azbestu", saopštila je policija.
 

Deo ulice Darling ostaje zatvoren.
 

Istražni organi pregledaju video-snimke kamera sa okolnih prodavnica.


Istraga je saopštila da je u prodavnici u Rozelu, onome što je ostalo od nje, pronašla tragove zapaljive materije kojom je požar izazvan. Takođe i da srebrni putnički automobil, viđen kako napušta mesto u trenutku eksplozije, više nije predmet istrage.


Nije jasno šta je vlasnik Adil Kan radio u prodavnici u četiri ujutro.
 

- On je samo jedan od više ljudi s kojima treba da razgovaramo kako bismo odredili uzrok požara - rekao je šef istražne grupe detektiv Marej Čapmen.
Menadžer obližnjeg japanskog restorana kazao je da je jedan od njegovih radnika video Kana kako se, stojeći pred prodavnicom oko deset uveče uoči nesreće, prepire s nekim ko je bio unutra.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Neizvesnost i dalje traje
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online