Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Četvrtak 04.09.2014.
21:22
Beta A

NATO: Međunarodnom akcijom razbiti Islamsku državu

Vođe NATO na zasedanju u Njuportu se dogovaraju da, uz američke vazdušne napade, kojima se mogu pridružiti Britanija i Francuska, naoružavanje Kurda i iračke armije, razbiju i unište islamističku terorističku grupaciju u Iraku, a potom i Siriji, u očekivanju da to podrži šira međunarodna zajednica.

Cilj nam je da uništimo ISIL: Članice NATO-a
 

"Naš cilj je jasan: razbiti i uništiti Islamsku državu" u Iraku i Siriji, stavio je do znanja američki predsednik Barak Obama, a saveznici u NATO su veoma zabrinuti zbog toga što islamisti prete nasiljem širem području Sredozemlja, uključujući evropske države.

Danas u Bosni uhapšeni vehabijski islamista Bilal Bosnić, koji je u džamijama u Rimu, Kremoni i Bergamu ubeđivao islamske vernike da se pridruže "svetom ratu" u Iraku i Siriji, za italijanski list "Republika" izjavio je da se u Iraku i Siriji italijanski islamisti spremaju da napadnu i Vatikan i samog papu.

Pomoćićemo i Avganistanu

NATO je spreman da posle povlačenja glavnine trupa i okončanja borbene misije u Avganistanu do kraja 2014, nastavi da obučava i savetuje avganistanske bezbednosne snage i finansira ih, pod uslovom da se o tome sklopi sporazum s vladom u Kabulu, izjavio generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen.

Bosnić je rekao i da je američki novinar Džejms Foli, kome su islamisti u Iraku odrubili glavu, "jasno bio špijun, a nekad je potrebno u ratu izvršiti ubistvo". Procenjuje se da islamisti u Iraku i Siriji imaju blizu 60 hiljada boraca, od čega 20 hiljada stranaca, uključujući više hiljada islamista iz Bosne, Albanije, s Kosova, a najviše iz Francuske i Velike Britanije.

Računa se da su islamisti u Iraku i Siriji upadom u banke, švercom nafte i drugim pravim mafijaškim poslovima i novcem dobijenim od pokrovitelja u nekim arapskim zemljama, sakupili sredstva od oko osam stotina miliona dolara. Šverc nafte i mafijaške poslove su rešene da spreče i članice Evropske unije čiji su šefovi država i vlada na sastanku prošlog petka takođe izrazili "krajnju zabrinutost" zbog delovanja terorista "Islamske države Iraka i Levanta", varvarskog nasilja i progona pripadnika svih drugih vera, a posebno hrišćana.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 04.09.2014. 21:28
SVETSKI KRVNICI SAMO SMIŠLJAJU I DOGOVARAJU NOVE RATOVE . TUĐE KRVI NIKAD DOSTA . BOJIM SE DA ĆE BOG TO MORATI DA DOVEDE U RAVNOTEŽU KAD TAD .
Četvrtak 04.09.2014. 21:34
Amerika Britanija I francuska ce iz vaduha da biju islamiste a pesadiju ce dati NOVE CLANICE EU I NATO to je ta medjunarodna podrska. Pa ce slovaci,poljaci,hrvati,estonci, letonci,litvanci,bugari,rumuni, pa i madjari MORATI MALO NA TEREN UMESTO AMERIKANACA NA KLANICU PO SIRIJI IRAKU A DOCI CE NA RED I TURSKA.
Četvrtak 04.09.2014. 21:31
Sta li se i Koje ZLO krije iza ovoga , priblizava se 11 septembar --hmm ??? Bice neka krupna zavjera !!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online