Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Petak 29.08.2014.
18:20
Beta A

“Bez NATO vojsci Ukrajine preti pokolj“

Predsednik Rumunije Trajan Basesku izjavio je u petak da vojsci Ukrajine preti "pokolj", ako je NATO ne podrži u neravnopravnoj borbi na istoku. Basesku je na godišnjem sastanku rumunske diplomatije rekao da "demokratske zemlje treba da prevaziđu fazu davanja izjava o dobrim namerama".

Ukrajinskoj vojsci pod hitno potrebna pomoć NATO snaga: Trajan Basesku
 

Došlo je vreme "da pomognemo ukrajinskoj demokratiji" i da "ukoliko želimo da damo šansu ukrajinskom narodu, treba da postupamo isto kao Ruska Federacija", ocenio je Basesku.

Basesku je rekao da, racionalno gledano, Rumunija nije ugrožena, ali je ukazao da u zoni Crnog mora postoje zamrznuti konflikti.

Izrazio je uverenje da je cilj Rusije da i ukrajinski sukob pretvori u zamrznuti konflikt kako bi više uticala na razvoj događaja u Ukrajini.

Basesku je ocenio da treba ponovo razmotrati sankcije protiv Rusije i dodati nove sankcije u finansijskom, energetskom i vojnom sektoru.

Premijer Rumunije Viktor Ponta izjavio je danas na drugom skupu da Rumunija, kao značajna zemlja istočnog krila NATO i Evropske unije, podržava Ukrajinu, Moldaviju i Gruziju, a osuđuje i sankcioniše intervenciju i podršku Ruske Federacije prorusima.

Dodao je da, zajedno s Evropskom unijom i SAD, treba naći rešenja da Ukrajina očuva teritorijalni integritet i suverenitet.

Ponta će subotu učestvovati na skupu lidera evropskih socijaldemokrata u Parizu, na poziv francuskog predsednika Fransoa Olanda, na kojem će se razgovarati o sukobu u Ukrajini.

Na skupu će učestvovati premijeri Italije, Danske, Belgije, Austrije, Slovačke i Češke, predsednik Evro-parlamenta Martin Šulc i nemački vicekancelar Zigmund Gabrijel.

POVEZANE VESTI

Petak 29.08.2014. 18:21
A jel bi bilo ravnopravnije da je Rusija ostavila svoj narod ne zasticen ispred fasisticke vojske iz Kijeva?? Trajan Basesku je jos jedna izdajnicka dusa koja se prodala za dolar,a ni sam nije svestan za koliko malo vremena ce se njegova zemlja vratiti na nivo od pre 20 godina.......
Petak 29.08.2014. 18:22
Frka, NACISTI su GOTOVI, smo ih kapitulacija može spasiti.
Petak 29.08.2014. 18:30
Kakva je ovo bitanga. Kaže neravnopravna borba. Ukrainaca ima tri puta više i drže puno veći teritorij. Rusi se naoružavaju otimanjem oružja od Ukrajinske hunte dok ukraina ima puno veće resurse. On bi da gasi požar sa benzinom i da im se pošalje više oružja. Ovo je pravi VAMPIR a ne Vlad Tepeš.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online