Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Četvrtak 28.08.2014.
17:25
Beta A

Kijev traži oružje od EU!

Savet bezbednosti UN održaće hitni sastanak o krizi u Ukrajini posle informacija da su ruske trupe ušle u tu zemlju gde se na istoku vode borbe ukrajinskih i proruskih snaga.

Ukrajinska vojska ne može da odbije napade proruskih snaga na istoku zemlje
 

Vanredni sastanak zatražila je Litvanija, dok je Kijev od Evropske unije zatražio "znatnu" vojnu pomoć da se suprotstavi ulasku ruskih trupa na istok zemlje, što je izazvalo strahovanja od otvorenog rata između Rusije i Ukrajine.

Jedan visoki zvaničnik NATO izjavio je da se dosta više od hiljadu ruskih vojnika trenutno bori u Ukrajini, da oni podržavaju proruse na istoku i da se bore sa njima protiv ukrajinskih oružanih snaga.

Kijev je saopštio da su "ruske trupe" preuzele kontrolu u gradu Novoazovsku, na jugoistoku zemlje, i optužile Rusiju za direktnu invaziju.

Ruski ambasador pri OEBS-u u Beču izjavio je da u Ukrajini "nema ruskih vojnika". Rusija je do sada u više navrata demantovala da ima njenih vojnika u Ukrajini.

Pročitajte još:

Foto: Ilustracija

* 3.000 ruskih dobrovoljaca se bori u Donjecku

* "Rusija je krenula u vojnu invaziju na Ukrajinu"

* 11 ljudi ubijeno u Donjecku

* SAD: Rusija diriguje kontraofanzivom

* Novi front u Ukrajini: Prorusi zauzimaju Azovsko more

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.08.2014. 17:49
Dok Kievska nacisticka hunta dobije oruzje dotle ce dezertirati 80 % ukrajinskih vojnika, kako je pocelo u Rusiju.
Četvrtak 28.08.2014. 18:20
Rusa odvajkada bilo u Ukraini,a vojnici se prepoznaju prvo po UNIFORMI,i od koga su placeni.Nema Ruskih uniformi u Ukraini,a dobru volju pomoci nekome,ne moze niko da zabrani.Sa Rusima i Kinezima se nije saliti.Mnogobrojni su,matice su im jake i mudre.Ali sve se to uzima u obzir pre eventualnog izbijanja rata..sada je kasno,vreme se neda vratiti u nazad.KAPITULACIJA je prava opcija,da im nedodju u Berlin i Wasington.
Četvrtak 28.08.2014. 18:34
Ne znam kakvo oruzije im jos treba ,koliko sam zapazio imaju oni oruzija koliko hoces jedino sto nemaju moral,srcanost i volju da ratuju. pored takvog morala tesko da ce bilo koje oruzije da im pomogne. Pre ce biti da se pokrece lobi za mesetarenje i obrtanje milijardi dolara od kojih ce koristi da ima upravo onaj koji trazi to oruzije a vojnici ce ginuti kao i do sada. Kada sve ode u bestraga onda ce se akteri koji guraju ovaj rat ucutati i preseliti na neko drugo mesto da rovare. Ukrajnu su u rat gurnuli upravo ratni profiteri i oligarsi uz pomoc onih koji ovakve poslove pokrecu zarad svog interesa. Uskoro ce biti po narodnoj "dala baba dinar da udje u kolo a zatim bi dala dva da izadje".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online