Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 19.08.2014.
02:34
Vesti A

"Kralj bordela" izgubio 52 miliona

"Kralj bordela" iz Sidneja i jedan od najvećih kockara Australije Edi Hejson izgubio je čitavih 52 miliona dolara koje ne može da vrati poveriocima. Podnoseći vlastima obrazac o bankrotu, Hejson je kazao da je spao na svega stotinu dolara u džepu. Kladioničar koji je živeo na visokoj nozi nedavno je objavio i da prodaje čuveni bordel Stileto u sidnejskom Kemperdaunu.

Kladioničar koji je živeo na visokoj nozi nedavno je objavio i da prodaje čuveni bordel Stileto u sidnejskom Kemperdaunu (Foto: Ilustracija)
 

Hejson je izlistao 12 poverilaca i među parama koje duguje nalazi se Australijska poreska uprava - 4,2 miliona, Sportsbet - 1,6 miliona, kao i bivša zvezda ragbi-lige Luk Davičo - milion, navodi "Sandej telegraf".


Ovaj potez znači da će sada imovina koja mu je preostala biti pod lupom izvršilaca, da bi se videlo koliko mu je, ako mu je išta, ostalo. Tada će poveriocima biti ponuđena cifra koju bi mogao da plati umesto stvarnog duga.


Po zakonu, ako 75 odsto poverilaca prihvati ponudu, ona se smatra prihvaćenom. Ukoliko odbiju, onda se proglašava bankrot ili se nastavlja sudsko gonjenje čoveka koji je nekada raspolagao milionima i bavio se "delatnošću za odrasle".


U Melburnu, Sportsbet je već dobio nalog za bankrot protiv Hejsona. U sudskom dokumentu koji je tamo predat, on je takođe bio poznat i kao Edmund O'Brajen i Edvard Hejden.


Sidnejski nedeljnik je otkrio da je sedam od njegovih 12 poverilaca s njim povezano poslovnim ili porodičnim vezama. Jedan od poverilaca je njegov brat koji je Hejsonu od 2009. do 2012. pozajmio 6,6 miliona, navodi se u dokumentaciji. Dva druga su dve kompanije koje su mu dale kredite od 9,6 odnosno 9,2 miliona dolara.


Direktor jedne od tih kompanija je sam Hejson i ona je sada takođe pod prinudnom upravom. Kao njena glavna adresa navedena je adresa bordela Stileto. Druga navedena kompanija je u vlasništvu Entonija Šerloka (72) iz Mosmana i ona je vlasnik zgrade u kojoj je javna kuća.

Prodaja imovine

Za poslednjih pet godina, Hejson je "prodao, prebacio ili otuđio" tri poršea, i po jedan BMW i leksus. Prodao je tri imanja, uključujući vilu na Balmoral Biču i nekretninu u Djuralu. Na prodajama ili nije imao zarade ili je imao milionski gubitak.
Jedino imovina za koje navodi da ga poseduje, zajedno s bratom, jeste kuća u naselju Vejverton na severu Sidneja. Hejson je naveo i da je posedovao kompaniju za trkačke konje vrednu 7,6 miliona dolara i da je tamo ranije bio direktor, ali je kompanija sada pod prinudnom upravom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online