Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 14.08.2014.
12:17
Blic A

Srpski košarkaš švercovao kokain u stomaku

Nikola Radojičić (27) iz Lazarevca, bivši košarkaš Crvene zvezde, uhapšen je u utorak na aerodromu u Limi, prestonici Perua, pošto je u stomaku švercovao paketiće kokaina.

Nikola i Uroš sa snimcima sadržaja svoje utrobe na aerodromu u Limi
 

Aerodromskoj policiji je bilo sumnjivo što je Radojičić bio nervozan i često trljao rukama stomak. Odveden je do prostorije s rendgenom, gde je ustanovljeno da u stomaku ima kapsule s kokainom. Kako piše "Blic", u stomaku je imao 23 kapsule, ukupne težine 230 grama.

Sa Radojičićem je na aerodromu bio još jedan državljanin Srbije, njegov drug Uroš Dokić (21). On je u stomaku imao devet kapsula. Kod obojice su pronađeni zastareli modeli mobilnih telefona, nešto dolara, peruanski novac, ali i mala ikonica svetitelja.

Peruanski mediji navode da su krijumčari navodno čekali let za Amsterdam, odakle su nameravali da se prebace u Srbiju. Radojičić i Dakić su, navodno, članovi iste grupe koja se bavi trgovinom narkoticima, a njihova veza u Peruu je neimenovani Bugarin.

Važio za perspektivnog i talentovanog igrača: Nikola Radojičić
 

Srpski dileri se preselili u Peru

Peruanska policija je pratila rad još dvojice Srba uključenih u trgovinu drogom, koji su ovog leta likvidirani u Peruu. Jedan od njih je Marko Mitić, diler koji se u Srbiji sumnjičio za ubistvo mladića u Požarevcu 2003. godine, a koji je prošle nedelje pronađen mrtav u sirotinjskoj četvrti oblasti San Martin de Pores. Drugi ubijeni, Frederik Goran Stravić, poznatiji kao Kljuki, likvidiran je 6. jula u restoranu brze hrane u gradu Miraflores.

Nikola Radojičić je u Srbiji bio poznat zbog svog velikog košarkaškog potencijala - prošao je skoro sve juniorske kategorije košarkaške reprezentacije, a igrao je u desetak timova u Makedoniji, Crnoj Gori, Siriji, Gruziji... Poslednji profesionalni angažman u Evropi imao je u kiparskoj Omoniji i u Litvaniji.

Dileri koji drogu preko carinskih punktova prenose u organizmu u narko-svetu nazivaju se mule. Odabir mula je komplikovan i rizičan posao, jer ovakav prenos droge mogu obavljati samo ljudi koji su sposobni da je u paketićima po nekoliko dana drže u sebi i da za sve to vreme ništa ne jedu.

Droga se pakuje u posebne folije ili lateks-gumu, najčešće u kondome, koja štiti dragocena pakovanja od želudačne kiseline. Posle prenosa, paketići se izbacuju iz organizma u periodu do 48 sati posle gutanja. Postoji i varijanta švercovanja koja podrazumeva kačenje niza paketića na tanku nit koja se vezuje za zub: na taj način paketići ne dolaze u dodir sa kiselinom, već vise u jednjaku.

Petak 15.08.2014. 16:10
"....Postoji i varijanta švercovanja koja podrazumeva kačenje niza paketića na tanku nit koja se vezuje za zub: na taj način paketići ne dolaze u dodir sa kiselinom, već vise u jednjaku....." Страшно и одвратно...! У најмању руку ово читајући припадне мука од морбидности !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online