Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 14.08.2014.
02:22
Vesti A

Valentića oteo NLO?!

Istraga o jednoj od najvećih misterija u istoriji australijske avijacije dobila je nov, prilično neobičan obrt. Skoro 36 godina od kako je pilot iz Viktorije Fred Valentić bez traga nestao na nebu iznad Južne Australije, pojavila se tvrdnja da je "cesnu" ovog 20-godišnjaka pokupio - NLO (neidentifikovani leteći objekat).

Udruženje za istraživanje NLO pojava iz Viktorije tvrdi da je Freda Valentića oteo objekat snimljen na nebu iznad Adelajda (Foto: Ilustracija)
 

Ovo tvrdi udruženje iz Viktorije za istraživanje NLO pojava. Njihov predstavnik navodi da je jedan farmer iz Adelejda svojim očima video čudnu letelicu dugu oko 30 metara, kako lebdi nisko iznad njegovog imanja i to istog onog jutra kad je Valentić nestao. Ono što je najneverovatnije jeste da je taj očevidac, za kojim se sada traga, tvrdio da je mali avion, dakle "cesna", bio sa strane zakačen za veliku letelicu i da je iz njega curilo ulje.


Farmer je, tvrdi se dalje, čak upisao na svom traktoru registrarski broj "cesne". Međutim, nikada se nije vlastima javio s tom informacijom zato što su ga prijatelji kojima je poverio ismejali.

Tamni oblak

Kao dopuna misteriji, jedan amater koji je pravio fotografije u to vreme snimio je tamni oblik na nebu koji se nije mogao identifikovati.
Istraživači sada takođe pokušavaju da nađu kopiju poslednjeg Valentićevog razgovora s kontrolom. Taj snimak je onda emitovan na melburnskoj radio-stanici 3XY.

Vrlo je verovatno da će cela teorija biti na dnevnom redu vodećih NLO istraživača Australije koji se idućeg meseca sastaju na konferenciji u Melburnu.


Šef istraživača Xorx Simpson, jedna od poslednjih osoba koja je avion videla u letu, kaže da bi farmer, ako je još živ, mogao da pruži informacije neophodne da bi misterija bila rešena.


On prihvata da nema dokaza, ali kaže da bi to bio najbolji novi trag za rešenje tajne koja muči Australijance već decenijama.


- Lako je za bilo koga da ovo odbaci, ali ima podudarnih izjava koje potvrđuju da je u blizini Adelejda u to vreme primećen NLO - veli Simpson.


Valentić je, kad je nestao, bio na rutinskom letu sa robom za King ajlend, oktobra 1978. U poslednjem razgovoru sa kontrolom letenja, on je izvestio da jedan objekat lebdi ispred njega i rekao da "nije avion". To je poslednje što je Valentić kazao pre nego što se čulo čudno metalno "klik" i radio-veza je prekinuta.


Pokrenuta je obimna istraga, ali ni avionu ni pilotu nije bilo traga.
- On je bio dovoljno iskusan pilot koji bi trebalo da je u stanju da identifikuje drugu letelicu, ali on to očigledno nije bio u stanju - kaže Simpson.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 14.08.2014. 04:36
Mog komšiju tukle ninja kornjače
Četvrtak 14.08.2014. 11:35
Ako nema drugog objašnjenja...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online