Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 05.08.2014.
14:17
Beta A

Britanska političarka dala ostavku zbog Gaze

Britanska državna sekretarka Sajida Varsi, prva muslimanka na toj funkciji u Velikoj Britaniji, objavila je danas da podnosi ostavku zbog neslaganja s vladinom poliltikom u Gazi.

Saida Varsi ne može da radi u vladi koja opravdava ubistva dece
 

"S dubokim žaljenjem jutros sam uputila pismo premijeru da mu podnesem ostavku. Ne mogu više da podržavam vladinu politiku u Gazi", napisala je na svom zvaničnom Tviter nalogu Sajida Varsi, sadašnja državna sekretarka u ministarstvu spoljnih poslova.

Od početka izraelske ofanzive na Gazu London je branio pravo Izraela na odbranu, istovremeno pozivajući da odgovor bude "srazmeran". Britanski premijer Dejvid Kameron je nazvao palestinske raketne napade na Izrael ratnim zločinom.

Kameron je juče potvrdio da su UN u pravu što su osudile izraelski napad na školu UN u Gazi u kome je ubijeno 10 Palestinaca ali se uzdržao da kaže da li se radi o kršenju međunarodnog prava. Zbog toga ga je kritikovala laburistička opozicija koja mu zamera što nije zauzeo tvrđi stav prema Izraelu.

Prethodnih dana Varsijeva je na Tviteru napisala "Mogu li ljudi da prestanu da pokušavaju da opravdavaju ubijanje dece. Kakva god da je naša politika, (za to) ne može nikad biti opravdanja, samo žaljenja", napisala je ona.

Ona je u pismu ostavke napisala da je politika vlade "moralno neodbranjiva" da nije u britanskom interesu i da će imati dugoročni uticaj na ugled Britanije na međunarodnom i unutrašnjem planu. Napisala je i da odluka "nije bila laka" ali da vlada "velika nelagoda" u okviru Forin ofisa oko "toga kako su nedavne odluke donošene".

Sajidi Varsi je političarka pakistanskog porekla imenovana u septembru 2012. za državnu sekretarku u britanskom ministarstvu spoljnih poslova, i državnu sekretarku zaduženu za vere i zajednice.

Sedamdesetdvočasovni prekid vatre Izraela i Hamasa stupio je jutros na snagu u pojasu Gaze odakle se izraelska vojska povukla posle skoro mesec dana rata. Ukupno je 1.850 Palestinaca ubijeno u izraelskim napadima prema lokalnim službama pomoći. Sa Izraelske strane stradalo je 64 vojnika i tri civila.

POVEZANE VESTI

Utorak 05.08.2014. 17:12
Karakter od coveka.
Utorak 05.08.2014. 16:06
sta li bi tek dala zbog olvejsa sa krilcima?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online