Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 02.08.2014.
09:40 >> 10:12h
Beta A

Izrael bombardovao Rafu, traži svog vojnika. Hamas: Nije kod nas!

Izrael je jutros bombardovao grad Rafu koji se nalazi na jugu pojasa Gaze, u sklopu potrage za svojim vojnikom za kojeg se veruje da ga je zarobila palestinska ekstremistička organizacija Hamas u zasedi kojom je prekinuto humanitarno primirje.

Širom pojasa Gaze bilo je više od 150 vazdušnih napada. Teška artiljerijska paljba čuje se i duž granice
 

Najmanje 35 Palestinaca poginulo je u jutrošnjem bombardovanju Rafe, rekao je palestinski zdravstveni zvaničnik, Ašraf el Kidra i dodao da je glavna bolnica u toj oblasti evakuisana zbog izraelskog napada.

Palestinski zvaničnici naveli su da je širom pojasa Gaze bilo više od 150 vazdušnih napada, uključujući i onaj na Islamski univerzitet u gradu Gazi. Teška artiljerijska paljba čuje se i duž granice.

Najžešća bitka dve strane desila se nedaleko od mesta na kojem je uhvaćen izraelski vojnik, nedaleko od Rafe, oko tri kilometra unutar pojasa Gaze i blizu granice sa Izraelom i Egiptom.

I ovo:

* Obama: Hamas da oslobodi izraelskog vojnika!

* Gaza: Izraelski tenkovi prekršili primirje; ima mrtvih

* Zvaničnik UN-a plakao zbog mrtve dece u Gazi

Izraelska vojska je navela da veruje da je vojnik uhvaćen u zasedi sat vremena nakon što je juče ujutru stupilo na snagu humanitarno primirje.

Vojno krilo Hamasa u saopštenju na svom veb sajtu objavilo je da "ne zna do ovog trenutka za nestalog vojnika ili bilo šta o njegovom kretanju ili okolnostima njegovog nestanka". Hamas je naveo da veruje da je moguće da je vojnik ubijen oko sat vremena pre početka primirja juče, u sukobu sa borcima te organizacije sa kojima je centrala izgubila kontakt.

"Verujemo da su svi članovi te grupe poginuli u (izraelskom) napadu, uključujući i cionističkog vojnika za koga neprijatelj kaže da je nestao", naveo je Hamas. Izraelska vojska odbila je da komentariše ovo Hamasovo saopštenje.

Nestanak vojnika Hadara Goldina i teški sukobi koji su usledili prekinuli su primirje koje je trebalo da traje tri dana i otvori put za razgovore u Kairu čiji cilj je dogovor o trajnijem prekidu vatre. Izrael i Hamas, kao i do sada tokom 26-dnevnog sukoba, optužili su se međusobno za prekid humanitarnog primirja.

POVEZANE VESTI

Subota 02.08.2014. 16:55
БОМБАРДОВАТИ И УБИЈАТИ ЧИТАВ ГРАД И ТО СВЕ ЗБОГ ЈЕДНОГ ВОЈНИКА....?! У КАКВОМ ЛИ ЈА ОВО СВИЈЕТУ ЖИВИМ.....???
Subota 02.08.2014. 11:05
Mogli su da kazu da su izgubili i pusku, pa ako im ne vrate da bace jos 500 bombi.
Subota 02.08.2014. 11:26
Američko-jevrejski teroristi terorišu ceo svet.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online