Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 29.07.2014.
00:29
Beta, Srna A

"Nema pravednijeg rata od ovog"

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je danas da Izrael mora da se spremi za "produženu" vojnu operaciju u pojasu Gaze, i da će se "ponašati agresivno i odgovorno" dok ne okonča svoju misiju.

Izrael će se ponašati agresivno i odgovorno dok ne okonča svoju misiju: Benjamin Netanjahu
 

"Nema pravednijeg rata od ovog", poručio je Netanjahu u govoru koji je prenosila televizija.

Izrael je 8. jula pokrenuo operaciju, najpre iz vazduha, a potom i sa kopna, protiv palestinske ekstremističke organizacije Hamas koja od 2007. upravlja pojasom Gaze.

Esktremisti prošli korz tunel i pucali na vojnike

Palestinski ekstremisti prošli su kroz tunel prokopan ispod granice Gaze i Izraela i otvorili vatru na vojnike, saopštila je izraelska vojska. Izraelski mediji javili su da je petoro ekstremista ubijeno u sukobu, ali i da ima ranjenih i na izraelskoj strani, te da je moguće da su neki ekstremisti pobegli nazad u Gazu.

Jevrejska država je saopštila da želi da onesposobi Hamas da ne ispaljuje rakete na Izrael, kao i da uništi njegovu mrežu vojnih tunela na granici. Netanjahu je u ponedeljak, međutim, proširio svoje ciljeve, navodeći da i demilitarizacija Gaze mora da bude deo budućeg rešenja za tu teritoriju od 1,7 miliona ljudi.

Netanjahu je poručio da Izrael "neće okončati vojnu operaciju dok ne neutrališe tunele čija je jedina svrha ubijanje civila".

"Moramo da se spremimo za produženu kampanju. Nastavićemo da se ponašamo agresivno i odgovorno dok naša misija zaštite civila, vojnika i dece ne bude okončana", naglasio je Netanjahu.

"Nećemo prekinuti ovu akciju sve dok svi tuneli ne budu uništeni. Stegnućemo zube i oplakaćemo naše mrtve, ali nećemo se zaustaviti sve dok ne zaustavimo terorističku prijetnju", dodao je izraelski premijer.

Više od 1.000 Palestinaca ubijeno je tokom prethodne tri nedelje koliko traju neprijateljstva. Prema UN, oko tri-četvrtine poginulih čine civili. Izrael je izgubio 52 vojnika i dva civila.

“UN ne vodi računa o bezbednosti Izraela“

Portparol Hamasa Sami Abu Zuhri uzvratio je da Netanjahuove pretnje ne plaše ni Hamas ni palestinski narod, kao i da će okupator platiti cenu za masakr civila i dece.

Kao znak da se izraelska operacija širi, vojska je pozvala stanovnike još tri opštine u Gazi da se evakuišu iz svojih kuća i krenu ka centru grada.

POVEZANE VESTI

Utorak 29.07.2014. 00:32
Netanjahu.....Tebi bi pozavideo i grof Drakula, mada kada te se malo bolje pogleda samo ti ocnjci fale.
Utorak 29.07.2014. 00:33
Netanjahu u "svetoj" borbi za zemlju Rotschilda.
Utorak 29.07.2014. 08:03
PA ŠTA TREBA DA RADI IZRAEL,DA ĆUTI,KO JE PRVI POČEO,ZADNJI SUKOB,KIDNAPUJU IZRAELSKE MLADIĆE,HAMASOVCI UBIJAJU IH,GRANATIRAJU GRADOVE U IZRAELU.EPA TRAŽILI STE GLEDAJTE,PODRŽAVAM IZRAELCE U POTPUNOSTI,ZAVIDIM IM NA OPREMLJNOSTI I ODLUČNOSTI.PROST PRIMER,DOMAĆIN ZNA DA MU JE U KUĆI, PUNO DECE,I PORED TOGA ON SA GRUPOM ISTOMIŠLJENIKA NAPAD IZ SVOG NAORUŽANJA VOJSKU I POLICIJU, OVAJ NA SUPROTNOJ STRANI ĆE DA ĆUTI,NORMALNO NEĆE SRUŠIĆE KUĆU,A ZA SMRT UKUĆANA JE KRIV ONAJ KOJI JE ČAČKAO MEČKU.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online