Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Sreda 23.07.2014.
22:36
B92,Reuters A

"Ukrajinci isprovocirali gađanje Malezija erlajnsa"

Ukrajinski vođa prorusa Aleksandar Kodakovski potvrdio je za Rojters da prorusi imaju raketni sistem Buk.

Raketni sistem Buk

On je takođe rekao da Buk možda potiče iz Rusije, kao da postoji i mogućnost da je posle obaranja aviona vraćen u Rusiju kako bi bio uklonjen dokaz o njegovm prisustvu.

Pre obaranja Malezijskog putničkog aviona, prorusi su se hvalili kako poseduju Buk raketni sistem.

Međutim, posle nesreće, samoproglašena Narodna Republika Donjeck je u više navrata negirala da je ikada posedovala tu vrstu oružja.

Aleksandar Kodakovski smatra da je Kijev kriv zbog ovog događaja.

"Oni su znali da Buk postojao i da će biti raspoređen u toj oblasti. Ukrajina je dobila pravovremene dokaze da pobunjenici imaju ovu tehnologiju i da su im je dali Rusi. Oni su isprovocirali korišćenje ovog oružja protiv civilnih aviona", rekao je Kodakovski.

On je Rojtersu ispričao da su kobnog dana ukrajinski vojni avioni leteli područjem kojim su leteli i civilni avioni.

"Čak i ako je tu bio Buk, čak i ako je korišćen, Ukrajina je uradila sve kako bi se osiguralo da civilni avion bude pogođen", tvrdi Kodakovski.

POVEZANE VESTI

Sreda 23.07.2014. 23:12
Da budemo jasni: Nema nikakvih prorusa, to su sve Rusi. Nema nikakve novorusije, sve je to Ruska zemlja i Rusi se ne guzice oko nekog Iraka, Libije, Somalije, Avganistana, Sirije nego se bore za svoju zemlju. Krivicu za obaranje aviona snose iskljucivo oni koji su dozvolili prelet iznad borbene zone jer u ratnim dejstvima se ne moze uvek voditi racuna o civilima kao sto to rade Ukri bombardovanjem skola, stambenih zgrada i bolnica. Sav zapadni smrad i zlo leze na licemerju, gorece tako jednog dana da mi je pomalo i zao
Sreda 23.07.2014. 23:11
Ja mislim da je najbolje da krivicu o oborenim avionom bace na Rusiju. Tako ce svi ovi krvnici biti presrecni i zadovoljni sto su uspeli da ocrne Rusiju. U suprotnom, ako Rusija dokaze da nije kriva, treba da ocekujemo jos veci iscenirani pokolj od strane Amerikanaca i proamerickih sluga. Jer oni su jaki samo na civile, inace u borbi su frigidni pederi!
Sreda 23.07.2014. 23:29
Nijedan govnar iz alijanse nije dao primedbu na otvorenost avio saobracaja iznad ratne zone i nijedan nije dao nijednu primedbu na ciljano bombardovanje i razaranje trgova, ulica, skola punih civila i njihovo masovno stradanje. Moramo konacno shvatiti da za njih Rusi i mi ne pretstavljamo ljudsku kategoriju te da sa njima vise romanticnih snova, samo buduci rat
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online