Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 18.07.2014.
03:33
Vesti A

U klinču s podivljalim bikom

"Australijano" Džejson Gilbert bio je jedan od "ludaka" koji su ove godine u španskoj Pamploni jurili ispred uznemirenih bikova. Povredio ga je bik koji se namerio baš na njega i nije popuštao sve dok Gilberta nisu izvukli na bezbedno. Bik se zove Olivito i težak je svega 596 kilograma.

- Sve se desilo u sekundi - ispričao je 25-godišnji mehaničar iz Adelejd Hilsa iz bolničke postelje. - Znao sam da sam u nevolji. Gledao je pravo u mene, znao sam da sledi nevolja i potrčao sam. Moram da pobegnem odatle. Nikog drugog nisam video pored sebe, samo bika.
 

Dobio i aplauz

Zanimljivo je da posmatrači nisu bili šokirani. Naprotiv, njima je ovo bilo kao sportski događaj. Dok su Gilberta iznosili, a medicinari mu pružali pomoć, pritiskajući mu nogu i otvore na grudima da se spreči isticanje krvi, on je čuo - aplauz.
Na to je čak, kaže, uspeo da mahne masi.
- Više to neću napraviti, trčati s bikovima. To treba da se ostavi Špancima. To je njihova tradicija i njihov festival, i ne bih nikome preporučio da učestvuje, kaže Ozi iz bolničkog kreveta gde će ostati sedam dana.

Kako izveštava "Dejli telegraf", Gilbert je, pošto ga je bik probo, prebačen u bolnicu sa tri uboda od rogova u gornjem delu tela, slomljenim rebrom, probijenim plućima i dužom posekotinom od slabine duž noge, gde mu je meso otkinuto.


Doktori su mu rekli da je srećan što je živ, jer da je ubod bio samo koji santimetar dalje, mogao je da bude fatalan, pošto bi mu rog probio arteriju.


Ovo je inače bio jedan od najkrvavijih čudnih festivala u Pamploni. Najmanje troje Australijanaca je povređeno, a ukupno je bilo više od 50 ozleđenih.


U ovoj tradiciji iz 14. veka Oziji, Novozelanđani i Amerikanci učestvuju u sve većem broju. Gilard je bio na odmoru sa prijateljima kada mu je palo na pamet da pretrči u cik-cak 800 metara staze, ispred šest bikova, svakim teškim pola tone.


- Top je pukao i tek je prošla koja sekunda kad sam shvatio da me bik stiže, čak pre nego što sam shvatio da su pušteni. Jedan broj njih me prošao i ostalo je par iza, a onda se jedan okliznuo dok smo okretali oko ćoška. Onda sam shvatio da mi valja da bežim odatle.


Bik se zbunio zbog pada i okrenuo se leđima trkačima i krenuo na Ozija. Promašio je prvi put, ali je rogom probio izlog ispred sebe. Ostavio je rupu u staklu, koja je sada turistička atrakcija. Onda se vratio "svom" Oziju i povredio ga više puta.


- Razgovarao sam danas s familijom. Videli su slike i prijatelji i ambasada su ih kontaktirali. Kad su videli slike znali su da sam ja. Mama je malo uznemirena.
Lokalne novine su donele priču kako je "Australijano" nastradao, sa opisima i fotosima njegovih povreda.
 

Lakše povrede

Drugi Australijanac Džejms Metkalf iz Grenfela u NSNj donesen je u bolnicu sat posle Gilberta sa ranom od pet centimetara na desnoj nozi, a doktori su opisali povredu kao lakšu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online