Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 16.07.2014.
17:54
Srna A

Pisaće mašine i klasika protiv CIA špijuna

Političari u Nemačkoj razmatraju povratak na pisaće mašine i puštaju klasičnu muziku tokom diskusija o američkim obaveštajnim aktivnostima u pokušaju da spreče prisluškivanje.

Vratiće se Nemci staroj dobroj "enigmi". Zapravo, smisliće novu pošto su Britanci još za vreme Drugog svetskog rata provalili šifre
 

Patrik Sensburg, poslanik iz redova vladajuće Hrišćansko-demokratske stranke, rekao je da članovi parlamenta ozbiljno razmatraju mogućnost da u upotrebu vrate pisaće mašine kako bi povećali bezbednost.

"Naravno, moramo da zaštitimo svoje unutrašnje komunikacije, da šaljemo elektronsku poštu sa enkripcijom, koristimo telefone sa enkripcijom i ostale stvari o kojima neću govoriti", rekao je Sensburg televiziji ARD.

Na pitanje da li članovi istražne parlamentarne komisije razmatraju da tablet računare i kompjutere zamijene pisaćim mašinama, on je odgovorio: "Definitivno, razmišljali smo o korišćenju pisaćih mašina."

Ova komisija istražuje aktivnosti američkih obaveštajnih agenata posle izbijanja špijunskog skandala, pošto je Amerikanac Edvard Snouden odao medijima poverljive američke dokumente.

List "Zidojče cajtung" piše da su članovi komisije, iz bezbednosnih razloga, tokom sastanaka ovog vikenda stavili telefone i kompjutere u veliku metalnu kutiju kako bi bili sigurni da nema prisluškivanja.

"Potom je predsednik komisije Patrik Sensburg pustio muziku. Koncert za klavir u A molu Edvarda Griga. Samo zbog bezbednosti", piše list.

Nemačka je prošle nedelje proterala najvišeg zvaničnika američke Centralne obaveštajne agencije u ovoj zemlji, posle hapšenja dvojice nemačkih službenika osumnjičenih da su američki špijuni.

POVEZANE VESTI

Sreda 16.07.2014. 17:59
greske ameri al to njih neinteresuje...........imaju stampac para "KOJI STAMPA LI STAMPA.................DOK GOD DOLAR BUDE PRIZNAT ONI CE STAMPAT............SAMO KO STO CITATE " RADE NA TOME" AMERE ZLOCINACKE DA IZBACE IZ IGRE............ americanend2014...........ajdeee rasturite taj britanski sljam..........
Sreda 16.07.2014. 18:03
More i treba Ameri da ih jasu i to bez kondoma.Ona Merkelova digla vrevu oko njenog Mobilnog a sto prisluskuju celu Nemacku i zadiru u privatnu sferu nikom nista.Prekrsili su i takozvani Postgeheimnis sto se po pravili debelo kazjnava.Baba Merkel opet nista sada pronasli spijune usred sedista vlade pa eto kao dali nalog da jedan Amerikanac napusti Nemacku.Pazi nisu ga proterali nego mu dali do znanja bi bilo umesno da ode odande.More neka je razvale od spijunase dok ne dodje pameti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online