Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 13.07.2014.
22:44
Beta A

"Uprkos špijunaži SAD i Nemačka prijatelji"

Nemačka i Sjedinjene Američke Države ostaju "dobri prijatelji", uprkos negodovanju zbog sumnje u američku špijunažu Nemačke, izjavio je u nedelju državni sekretar SAD Džon Keri novinarima u Beču zajedno sa svojim nemačkim kolegom Frank-Valterom Štajnmajerom.

Džon Keri, državni sekretar SAD
 

"Dozvolite mi da naglasim da je odnos Sjedinjenih Država i Nemačke je strateški; imamo ogromnu političku saradnju i mi smo dobri prijatelji", rekao je Keri.

Dvojica ministara razgovarala su o tom pitanju tokom niza sastanaka u Beču gde pokušavaju da deblokiraju pregovore o nuklearnom programu Irana. Razgovarali su i o Avganistanu i Bliskom istoku, izjavio je nmački ministar spoljnih poslova Štajnmajer.

"To nam pokazuje da su transatlantski odnosi Nemačke i SAD potrebni, uprkos teškoćama poslednjih nedelja", rekao je on. "Mi ćemo raditi na fundamentalnoj osnovi uzajamnog poštovanja", dodao je on.

Do zahteva za objašnjenja dve zemlje je došao posle dramatične odluke u četvrtak u Berlinu da protera šefa američke obaveštajne službe u Nemačkoj - što je veoma retka mera u okviru NATO - posle hapšenja dvojice ljudi osumnjičenih da su špijunirali za Vašington.

U intervjuu snimljen u subotu za javnu TV ZDF, nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je Vašington da promeni ponašanje u oblasti špijunaže. "Mi više ne živimo u eri Hladnog rata, kada je verovatno svako sumnjao u svakoga", rekla je ona.

Nedelja 13.07.2014. 23:18
SAD spijunira Njemacku iz straha da se Njemacka i Rusija priblizavaju,sto je steta za SAD,ovisno od situacije,ako su kontakti za saradnju veci prema tome se priprema paket sankcija koje EU mora prihvatiti,za to su im potrebne informacije,prisluskivanja a to cini spijunska mreza.
Nedelja 13.07.2014. 23:02
Ma najsigurnije. O tome cak ima i pesma: I care for you daring, I love you The only reason i fucked L. is because you fucked Z. and then I fucked R. and you fucked N. and because you fucked N. I had to fuck Y. But I think of you constantly, I feel you here in my belly like a baby, love, I'd call it, no matter what happens, I'd call it love, and so you fucked C. and before I could move you fucked W. so then I had to fuck D. But I want you to know that I love you, I think of you constantly, I don't think I ever loved anybody like I love you. ("Blue moon, oh bleweeww mooooon how I adore you" Charles Bukowski)
Ponedeljak 14.07.2014. 09:30
ZASTO NISTE PRENELI STA JE KERY ANGELI NA TO ODGOVORIO ??? KOMPLETNA KOMUNIKACIJA JE BILA PRIKAZANA NA ZDF-u.!!! KERY JE NA TO KROG OSMEH ANGELI ODGOVORIO: " MNOGO SRECE NA FINALU SVETSKOG PRVENSTVA " AAHAAHAAHHHAHAHAAA........ TAKO DA SE JADNA ANGELA MORALA POZALITI NIKOM DRUGOM NEGO PUTINU, KOJI JE ZAJEDNO SANJOM GLEDAO IZ LOZE FINALE. STO JE VEOMA DOBRA VEST, ZAR NE !!.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online