Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 12.07.2014.
12:37
blic.rs/Daily Mail A

Užas u Teksasu: Ubio šestočlanu porodicu

Ron Li Haskel (33) iz Hjustona u Teksasu uhapšen je u sredu uveče, nakon što je iz vatrenog oružja ustrelio šest članova porodice svoje bivše supruge - svastiku Kejti Stej (34), njenog supruga Stivena Steja (39) njihove sinove od 4 i 14 i čerke od 7 i 9 godina. Pogubio ih je, metkom u potiljak. Jedini preživeli član porodice, 15 godišnja devojčica, takođe je zadobila tešku povredu glave, ali je pala i pravila se da je mrtva dok Haskel nije otišao, da bi zatim telefonom pozvala policiju.

Svi koji su poznavali žrtve kažu da su bili veoma dragi i simpatični: Porodica Stej
 

Haskel i njegova supruga, Melani Kej Haskel, venčali su se 2002. u Kaliforniji, rastavljeno žive od juna 2013, a brak je zvanično razveden u februaru ove godine, uz zajedničko starateljstvo nad četvoro dece, stare od 3 do 11 godina. Bračni par je živeo u Juti i nikada se nije baš dobro slagao, o čemu svedoče i višestruka hapšenja Haskela zbog nasilja u porodici, pri čemu je u policiji zabeleženo da je suprugu vukao za kosu i udarao pesnicom u lice pred dvoje njihove male dece.

Nakon razvoda, bio je kivan na celu porodicu bivše supruge, a naročito na njenu sestru koja joj je pomogla da ga napusti i započne nov život u Teksasu; Pretio je, međutim, da će pobiti i njene roditelje, u čemu ga je verovatno sprečila policija, koja ga je uhapsila dok se šunjao oko njihove kuće.

Svirepi ubica: Ron Li Haskel

O Haskelovom karakteru i bolesnoj opsesiji najbolje svedoči činjenica da je njegova rođena majka tražila i dobila zabranu prilaska, jer ju je lepljivom trakom vezao za stolicu i tako držao četiri sata, povremeno je daveći, samo zato što je doznao da je sa njegovom bivšom suprugom razgovarala telefonom.

Preživela devojčica je posvedočila da je teča dolazio dva puta, u unifomi službe za isporuku brze pošte, i da mu je ona oba puta kazala da roditelji ostala deca nisu kod kuće. On je, međutim, drugi put silom otvorio vrata, ušao, vezao devojčicu, i rekao da će sačekati da se vrate. Kada su supružnici sa decom došli, uz pretnju oružjem je vezao i njih, položio ih licem ka podu, i zahtevao da mu kažu gde se nalazi bivša supruga. Pošto ovi to nisu znali, kao što su mu neprestano govorili, ili pak nisu hteli da kažu, pobio ih je jedno po jedno, metkom u potiljak, sve osim preživele devojčice, a zatim mirno izašao napolje.

Kuća u kojoj se desilo svirepo ubistvo
 



Policajci koji su ga uhapsili kažu da je nakon ubistva delovao “jezivo smireno”. Deda po ocu pobijene dece smatra da je uzrok masovnog ubistva bila Hakelova ljubomora na srećan porodični život Stejovih, za koje svi koji su ih poznavali tvrde da su bili izuzetno složna, draga i simpatična porodica.

POVEZANE VESTI

Subota 12.07.2014. 17:23
"....10. 07. 2014. 09:34h | Beta| foto: Beta/AP/B.C.... Jedan muškarac ubio je, u kući u predgrađu Hjustona, četvoro svoje dece, kao i dvoje odraslih ljudi koji su bili sa njima, a teško ranio je svoju 15-godišnju ćerku, saopštila je američka policija......." "....12. 07. 2014. 12:37h | blic.rs/Daily Mail| foto: Beta/AP/D. J. P., Beta/AP/Harris County Sheriff's Office Ron Li Haskel (33) iz Hjustona u Teksasu uhapšen je u sredu uveče, nakon što je iz vatrenog oružja ustrelio šest članova porodice svoje bivše supruge - svastiku Kejti Stej (34), njenog supruga Stivena Steja (39) njihove sinove od 4 i 14 i čerke od 7 i 9 godina......"
Subota 12.07.2014. 19:58
samo se rokajte
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online