Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 09.07.2014.
10:08
Jutarnji A

Hakeri uništili "Srpsku krunu" u Vašingtonu

Ako ste na severu američke savezne države Virdžinije, na području glavnog grada Vašingtona, poželeli da pojedete tanjir pun lavetine - da, dobro ste pročitali, mesa od lava - morali ste da se zaputite u restoran "Srpska kruna". Ali, jednog dana sve je pošlo nizbrdo, iako je restoran uspešno radio skoro 40 godina.

Restoran "Srpska kruna" nadaleko čuven po jelima od afričkih životinja
 

"Srpska kruna" je lokalno poznat restoran koji je uspešno radio skoro 40 godina, a vodio ga je Rene Bertanja koji se u ranoj mladosti sa severa Italije doselio u SAD. Tu je počeo karijeru u ugostiteljstvu i završio u "Srpskoj kruni".

I onda je usledio šok! Početkom 2012. godine jednog vikenda broj gostiju je pao za 75 posto, bukvalno bez ikakvog razloga i tako je bilo iz dana u dan. Bertanja nije mogao da shvati zbog čega je došlo do tako snažnog pada broja gostiju - što ga je dovelo u ozbiljne poslovne probleme.

Zverke na meniju

Bertanja je novinarima ispričao da su jedno vreme služili i medveda, ali je stigla zabrana korišćenja tog mesa. Kad je pak reč o lavu, tvrdi da je ima ukus sličan teletini, a da su ga spremali sa pečurkama, povrćem i umakom.

Međutim, klupko je počelo da se odmotava kada ga je pozvao jedan od redovnih gostiju i upitao: "Kako to da ste zatvoreni u subotu, nedelju i ponedeljak? Šta se događa?" Naime, na uputstvima koja su davali Gugl Maps i Gugl Plejsis, kada bi se ukucalo "Serbian Crown", pojavljivale su se navedene informacije - da restoran ne radi vikendom. Budući da je "Kruna" smeštana van grada, jasno je da su gosti odustajali od dolaska čim bi videli da restoran ne radi. I tako su ostali bez lava, antilope, emua ili ruske i francuske kuhinje, čije su specijalitete takođe nudili.

Bertanja je krenuo u sudsku borbu sa Guglom, ali njihovi advokati tvrde da od toga neće biti nikakve koristi. Naime, "Srpska kruna" je verovatno još jedna žrtva hakera koji su, moguće na zahtev od konkurencije, ili iz nekih drugih razloga, ubacili lažne podatke i tako doveli "Srpsku krunu" na ivicu propasti, a njene goste bez voljenih specijaliteta.

POVEZANE VESTI

Sreda 09.07.2014. 12:40
vala ako ubijaju lavove da bi neko jeo..i treba ga zatvoriti...ciji god bio restoran...strasno..kao kinezi bolesni..ubiju tigrove da bi pojeli testise..jer im se od toga dize kita...to je bolest..
Utorak 19.08.2014. 18:16
govance moje bi im ja dao da pojedu..zbog takvih nakaza je ceo svet u kur.. ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online