Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 08.07.2014.
02:33
Vesti A

Tinejdžeri nisu zavisnici

Vreme je da se ispravi "istorijska" nepravda, pošto ste dosad sigurno verovali da je vaš tinejdžer "opsednut" Fejsbukom, i da više vremena od vas provodi na internetu.

Odrasli nisu ništa bolji od tinejdera po provođenju vremena na internetu
 


E, pogrešno ste mislili. Možda su mladi po ceo dan "zalepljeni" za svoje mobilne telefone, ali poslednje istraživanje dokazuje da tinejdžeri nisu ništa gori od odraslih, kada se radi o korišćenju interneta.

Tinejdžeri, naime, u proseku provedu onlajn ukupno 14 sati i 42 minuta mesečno. To nije ništa u poređenju sa 40 sati i 21 minut, koliko mesečno prosečno potroši osoba između 18 i 54 godine, odnosno u odnosu na 32 sata i 12 minuta koliko se internetom "bavi" osoba starija od 55 godina.

 Tinejdžeri i elektronika

- 89 odsto ima mobilne telefone, većina smartfon
- 56 odsto ide na internet mobilnim telefonom
- 72 odsto ide na internet više od jednom dnevno
- devet od deset ima internet kod kuće
- 77 odsto koristi internet u školi, na poslu, biblioteci ili kući prijatelja
- 11 odsto ne koristi internet nikako
- više Ozi tinejdžera (69 odsto) ima smartfon nego vršnjaci u SAD (37 odsto)
- tinejdžer provodi onlajn mesečno 14 sati i 42 minuta
- osobe od 18 do 54 godine provode onlajn mesečno 40 sati i 21 minut
- osobe starije od 55 godina provode onlajn mesečno 32 sata i 12 minuta
Najpopularniji su: Gugl, Fejsbuk, Ju tjub, Mi9 i Majkrosoft


Ovo su podaci iz istraživanja vrlo autoratitivne ustanove - Australijske uprave za komunikacije i medije. Analiza je rađena tokom decembra 2013. godine i pokazuje da se uočava značajna izmena ponašanja tinejdžera kad je reč o internetu.
Danas, više njih odlazi na internet putem svojih mobilnih telefona i generalno traži neku vrstu zabave, blogove o muzici ili čak vode svoje bankarske i finansijske poslove.


Društvene mreže su veliki deo u njihovom onlajn životu, ali je Fejsbuk manje popularan.


Ipak, kažu autori analize, jedno je sigurno - internet je postao integralni deo života mladih, bez obzira na to da li se radi o društvenom povezivanju ili obrazovanju.

POVEZANE VESTI

NAUKA I TEHNOLOGIJA SMS poruke odlaze u istoriju
Utorak 08.07.2014. 17:49
Не знам само одакле вам овај текст и ова нигдје-везе-са-мозгом анкета ?! Чињеница је да све више млади и то у све млађем узрасту постају интернет зависници. Кући по читав дан... гледам иду улицом и "блесе" у екран свог драгог им мобилног...прелазе пјешачки....апсолутно тупи и несвјесни своје околине и можда којег познаника.....!!! На жалост видим и гледам моје 2 братанице, покушавам им објаснити да живот постоји и ван круга тог интернетског свјета....борим се колико могу.....али мала вајда.....:-(
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online