Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 02.07.2014.
21:54
Beta A

“Evropa mora da pronađe svoju dušu“

Mateo Renci, predsednik Vlade Italije, koja je od 1. jula preuzela predsedavanje Evropskom unijom, pozvao je danas Evropu da ponovo pronađe svoju dušu, da se reformiše i da ne dozvoli da postane samo "tačkica na Gugl mapi".

Evropa mora da se reformiše i pronađe smisao zajedničkog života: Mateo Renci
 

Treba ponovo naći "dušu Evrope i duboki smisao našeg života zajedno" rekao je Renci u obraćanju novom sazivu Evropskog paralmenta u Strazburu gde je predstavio program italijanskog šestomesečnog predsedavanja Unijom.

Upitao je kakvu bi sliku videla Evropa kada bi sada napravila "selfi".

"Videli bi sliku umora, u nekim slučajevima sliku nekog ko se pomirio sa sudbinom. Evropa bi danas na tom selfiju izgledala kao da se dosađuje", rekao je on.

On je ponovio da Evropa mora da stavi naglasak na rast, i podsetio da je glavni budžetski instrument u Evropi "pakt stabilnosti i rasta".

EU ne bi bila ista bez Velike Britanije

Renci se takođe založio za veću jednostavnost u funkcionisanju evropskih institucija, što će se sigurno dopasti Britancima koje zahvata rastući evroskepticizam.

Povodom toga Renci je rekao da bi Evropa bez Velike Britanije bila manje evropska i manje svoja i obećao da će se narednih šest meseci posvetiti tome da vrati Evropljane "jedinstvu".

"Nema mesta za Evropu ako prihvatimo da budemo tačkica na Gugl mapi", rekao je on.

Od dolaska na mesto predsednika Vlade u februaru mnogi vide mladog Rencija kao čoveka sposobnog da promeni evropsku politiku u kojoj je dominirala višegodišnja borba protiv krize, što je imalo za posledicu štednju i veliku nezaposlenost.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 03.07.2014. 00:24
Evropa trazi dusu!? Jedan od najslavnijih umova,iznikao iz slavenskog gnezda je rekao: "Uzaludno je traziti dusu nazapadu,jer je i oni nemaju" Dostojevski
Sreda 02.07.2014. 23:15
Mora, tako što će se Unija raspasti, ali i raspasti Britanija da više ne bude Velika, zatim Njemačka, Belgija, Francuska..... Čitavu Zapadnu Evropu treba preurediti u sisteme minijaturnih državica kojima bi upravljali doseljeni Arapi, Turci, Afrikanci..... zavesti pljačku, nesigurnost i načiniti Zapad DIVLJIM kakav je i bio prije hiljadu godina, kada su im studenti išli naoružani na nastavu. Na kraju će se Zapad i svesti na to. Od Osvalda Špenglera pa nadalje Zapad u etape propada i propada - iz svakog svjetskog rata izlazi slabija, izgubila je kolonijalizam, postala zatočenik Vašingterne....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online