Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 28.06.2014.
03:33
Vesti A

Turiste slao u nedođiju

Bekpekeri u Zapadnoj Australiji na meti su tajanstvene osobe, koja ih navede da krenu pogrešnim putem i izgube se u divljini. Incidenti sa čak sedam ruksak-turista zabeleženi su na udaljenom terenu severozapadno od mesta Hols Krik i Kununara prošlog ponedeljka.

Bekpekeri u Kununari u Zapadnoj Australiji našli našli su se na meti tajanstvene osobe koja ih navede da krenu pogrešnim putem
 

Meštani su toliko zabrinuti da su u lokalnom hostelu u Kununari stavili obaveštenje u kome putnike pozivaju na oprez. Na obaveštenju stoji:

- Molimo vas da budete oprezni u slučaju čoveka između 25-35 godina, "farmera kauboja", koji se predstavlja pod imenom Džo Stert (moguće pravo ime mu je Džek). On se raspituje u lokalnim hostelima o putnicima koji bi radili na području Zapadne Australije ili Severne Teritorije. On nije onaj za koga se predstavlja.

Saobraćajna nesreća

Detalji o tome šta je tačno dovelo do nesreća nisu poznati, ali lokalni mediji izveštavaju o irskom državljaninu koji je vozio kola koja su se prevrnula više puta, nakon čega je 25-godišnji vozač zadobio ozbiljne povrede glave i leđa, a dve žene putnice imaju prelome kostiju. Osoblje u hostelu i vlasnik potvrdili su incident novinarima. Motivi nepoznatog "kauboja" su nepoznati.

Sedam putnika iz "Kimberli krok bekpekers" hostela za mlade u Kununari 12. juna otišlo je s njim za Hols Krik i u roku od 24 sata javljeno je da su nestali - on ih je poslao na različite lokacije na kojima nema puteva, a da nisu imali goriva.


- Završilo je tako što je pet osoba doživelo ozbiljne saobraćajne nesreće, posle čega su dve u kritičnom stanju upućene u bolnicu u Pertu. Ostalima je pružena pomoć zbog manjih povreda i ostali su bespomoćni u Hols Kriku, piše u obaveštenju i dalje kaže:


- Ko zna njegove namere, ali on nije osoba kojoj se može verovati. Moguće je da je iz Severne Teritorije i vara putnike koristeći ukradena vozila, lažne dokaze o identitetu i moguće da će se opet vratiti u Kununaru. Molimo da budete oprezni i ne prihvatate ponudu za rad na farmi od bilo koga ko dolazi u hostel, osim ako ne mogu da dokažu ko su.


U svom saopštenju, policija Zapadne Australije navela je da nije primila "ni jednu prijavu u vezi sa incidentima koji se pominje na letku sa upozorenjem ili u vezi sa osobom koja se pominje".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online