Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 26.06.2014.
10:49
Vesti A

Srbin pljačkaš zaustavljen čekićem

Dvojica razbojnika upala su u zlataru Goldstube u centru Minhena i pokušala da je opljačkaju. Jedan od njih je Nikola J. (37), državljanin Srbije, a pretpostavlja se da su obojica članovi bande Pink pantera.

Okrvavljeni Nikola J. čeka Hitnu pomoć
 

Kada su upali u zlataru zatekli su četiri osobe. Prodrali su se na engleskom jeziku da svi legnu na pod. Jedan od njih počeo je da uzima skupocene satove i nakit, dok je Nikola J. pazio na vlasnika Marka Helenreinera (48), njegovog sina Morica (21) i dvoje mušterija.

Uplašeni za živote

O svemu što se dešavalo tokom pljačke nemačkim medijima je pričao sin vlasnika zlatare.
- Bio je to čist adrenalin kada se ne razmišlja mnogo. Da su razbojnici uspeli da pucaju, mi bi verovatno bili mrtvi. Taj prvi šok sam preboleo i nadam se da će se otac brzo oporaviti, ali i da će policija naći i drugog pljačkaša - izjavio je Moric Helenrainer.
Njegov otac je dobio nekoliko udaraca čekićem u kičmu, ali se kod kuće oporavlja od povreda.

Otac i sin su počeli u jednom trenutku da pružaju otpor pljačkašima, pa je otac uspeo da otme pištolj razbojniku koji je iz vitrina uzimao skupocen nakit, ali je Helenreinera nekoliko puta Nikola J. udario čekićem u leđa. Tada je sin skočio na srpskog razbojnika i uspeo da mu otme čekić. Dvojica razbojnika su počela da beže iz zlatare. Za Nikolom J. je pojurio mlađi Helenreiner i kako bi ga zaustavio bacio čekić za lopovom.


- Čekić je pogodio tog mladića u glavu i on je pao na zemlju, pa je zadobio dodatne povrede glave jer je udario o asfalt. Ubrzo su došli policija i Hitna pomoć koji su ga odvezli u jednu bolnicu u Minhenu - kaže jedan od svedoka pljačke.


Za drugim razbojnikom policija još traga. On je sa plenom vrednim oko 50.000 evra uspeo da stigne do skutera koji je bio u blizini i pobegne. Policija je kasnije našla motor kojim je pobegao sa mesta pljačke.


Posle ove drske pljačke u centru Minhena, nemački mediji pišu da je najverovatnije u pitanju akcija poznate balkanske pljačkaške bande Pink panter.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.06.2014. 13:23
jeste bas su Pink Panteri toliko glupi ko ova dvojica
Četvrtak 26.06.2014. 14:15
koji je taj koji "pretpostavlja" da su članovi Pnk Pantera ? A u Dubaju su pobegli sa trotinetom .... Pre bi rekao da su članovi " Cirkusa-Kolorado"
Četvrtak 26.06.2014. 14:29
Al im je uverljiva prica za taj cekic u tri lepe pizde materine? Svaba ga tukao cekicem dok ga nije usmrtio...pa da ne bi odgovarao kao ,,bacio cekic za njim,, i bas u glavu ga pogodio? I on jos 5 il 6 putaopet glavom o beton a? Hahhaha....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online