Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
25
Petak 20.06.2014.
09:53
Globus, telegraf.rs A

''Genšer je pogrešio što je rušio SFRJ''

“Jugoslavija je bila divan projekat. Uvek sam mislio da je trebalo da ostane takva. Hans Ditrih Genšer (tadašnji ministar spoljnih poslova Nemačke) je napravio strahovitu grešku s preranim priznanjem Hrvatske“, rekao je u razgovoru za zagrebački Globus najpoznatiji živi filozof Jirgen Habermas, poznat i po tome što je bio mentor Zoranu Đinđiću.

Strahovita greška: Jirgen Habermas
 

''Tamo je bilo predivno. Bila su to fantastična vremena. O tome bih mogao pričati satima. Ali ne mogu, previše je to uspomena, previše uzbuđenja za nekog mojih godina'', rekao je osamdesetpetogodišnji Habermas.

O perspektivama proširenja EU je rekao:

''Postavljaju se razna ograničenja integrativnim procesima, koja služe da se ekonomske strukture pojedinih država članica oslabljuju, umesto da se radi o tome da se ojačavaju. Pojedinie ekonomske i političke odgovornosti moramo da podignemo na evropski nivo želimo li stabilizovati EU, jer se kad-tad mora zaustaviti proces ekonomske nepravde koja je sada na snazi'', istakao je Habermas.

Petak 20.06.2014. 10:18
Taj preostali "stari nacista" genser je jedno zlocinacko cudoviste, radijo aktivno na uspostavljanju nacista hitlerovih u nemackim strukturama a njegova podrska seperatistima u eks-ju je tipicna za nemce uopste jer kad uzmemo u obzirdasu svijim svojim bivsim saveznicimaODMAH pomogli.....prvo ih priznali-naoruzali i povezali sa naci-nato-om-propaganda-i snabdevali ihsaobavestajnim podacima i semi po kojoj trebaju da rade.........markale-racak-srebrenica.......nemacki bnd je nista drugo no hitlerov gestapo, posle poraza samo su promenili imeposadaostala ista.........nemacka je zlocinacko-nacisticko udruzenje koje je SRBIMA OGROMNU STETU UCINILA........nemacka je SRBSKI alfa neprijatelj........
Petak 20.06.2014. 10:19
Значи Србија је била у праву.Србија није хтела да се растура Југославија.Србија је рекла:Сви исти језик говоримо.Ћирило и Методије су створили нашу азбуку сви имамо по 30 слова иста.Србија је хтела да остане заједно бар са Црном Гором али ни то није успело.Црногорци су чак додали још 3 слова,па то је чиста срамота.Дали сада нека Република има неку корист што је сама.Свака Република је сада пет пута више дужнија него цела Југославија.У Европи војно од Југославије били су јачи само Британија и Француска.Тито је имао најсавременије авионе и оружје.Србија је скинула два невидљива америчка авиона.Југославија је у сваком спорту освајала неку медаљу.Али братство и јединство су уништили САД и НАТО .
Petak 20.06.2014. 12:02
Genser je najodgovorniji za legalizaciju terorizma Slovenaca i 'hrvata'. Bez ovog coveka raspad Jugoslavije bi sigurno nastupio ali bi izgledao mnogo drugacije. Medjutim, cak i on je sve to radio tek posle odlaska u London i Vasington. Sa njim, ustase su dobile svoju NDH a Slovenci bez problema ubijali nase nenauruzane regrute. Genser nije jedini nacista povlascen od zapada. Samo u nasim glavama II Sv.rat je projektovan kao borba 'dobra i zla'. Fasizam ce legitimno postojati sve do sedamdesetih u Fasistickoj Spaniji a svi vazniji nacisti ce biti spaseni uglavnom od strane zapada. Medju njima ce biti i Kurt Valdhajm, esesovac koji ce cak postati generalni sekretar UN.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online