Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 15.06.2014.
22:53
Beta A

Kameron: Neophodno promovisati britanske vrednosti

Britanski premijer Dejvid Kameron ukazao je danas na potrebu da se u većoj meri promovišu "britanske vrednosti", u trenutku kada je nekoliko državnih škola optuženo da su pod jakim uticajem islamista.

Na što intezivniji način promovisati britanske vrednosti: Dejvid Kameron
 

"Poslednjih godina šalje se opasna poruka - da je prihvaljivo ako ne verujete u demokratiju, da nema nikakvih problema ako jednakost nije nešto što vam odgovara, kao i da će biti tolerisano ako ste potpuno netolerantni", naveo je Kameron, a prenose britanski listovi.

Britanski premijer je ocenio da su takvi stavovi doprineli podelama i omogućili jačanje i nasilnog i nenasilnog oblika ekstremizma.

"Mi moramo da na mnogo intenzivniji način promovišemo britanske vrednosti i jačamo institucije koje ih brane", naglasio je Kameron.

Dodao je da su u Velikoj Britaniji ključni vera u slobodu, toleranciju i individualnu i društvenu odgovornost i poštovanje zakona.

London je pre oko 15 godina dobio nadimak "Londonistan", čime se aluidiralo na prisustvo pripadnika različitih ekstremističkih struja, koji su koristili tradiciju slobode reči u Velikoj Britaniji, navodi agencija Frans pres.

U međuvremenu, mnogi od njih su uhapšeni, a nekima se sudi. Najveću pažnju javnosti privukli su Abu Hamza, koji je nedavno u SAD proglašen krivim za terorizam i uzimanje talaca, dok se Abu Katadi trenutno u Jordanu sudi za terorizam.

Državni inspektori zaduženi za školstvo u ponedeljak su saopštili da je šest škola u Velikoj Britaniji pod jakim uticajem radikalnih islamista i da ih je neophodno staviti pod specijalni režim.

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.06.2014. 23:40
Najvece britanske vrednosti: 1.Genocid nad starosedeocima dva kontinenta, pravim Amerikancima i Australijancima tzv Indijancima i Aboridzinima, sto je ubedljivo najveci genocid u istoriji covecanstva. 2. Genocidi nad narodima Azije i Afrike reda velicine miliona. 3. Herojski poraz vatrenim oruzjem do zuba naoruzanih Engleza od lukova i strela Zulu ratnika. 4. Kolonizacija svih pet kontinenata. 5. Vrhunska umesnost u izazivanju ratova sirom sveta, gradjanskih ratova i revolucija. 6. Maestralna umesnost u uvlacenju drugih drzava u interesne ratove Engleske, kao sa Srbijom u II Sv.ratu i sada sa Ukrajinom. 7. Sampionska arogancija i elegancija Kvazimoda Ima jos mnogo toga ali nema prostora.
Nedelja 15.06.2014. 23:10
A koje su to "vrijednosti" iz Britanije? Da li su to ove: kolonijalizam, kapitalizam, rasizam, eugenika, vakcinizam, miješanje u tuđa posla, izazivanje ratova itd???
Nedelja 15.06.2014. 23:00
http://www.youtube.com/watch?v=X51DEDhqdas Naslov je los, ali film pun podataka da ljudi vide sta je istina.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online