Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 15.06.2014.
14:03
Srna A

Ruski bombarderi provocirali SAD

Grupa ruskih strateških bombardera izazvala je uzbunu u SAD kada se prošle sedmice približila kalifornijskoj obali.

Ruski bombarder ''Tu-95''
 

Portparol komande američke Severne zone protivvazdušne odbrane (NORAD) Džef Dejvid precizirao je da su dva ruska strateška bombardera "Tu-95" približila američkom vazdušnom prostoru i vežbala borbene aktivnosti.

Pročitajte još:

* Zveckanje oružja Rusije i NATO-a

* Kontra NATO-u: Rusija u Kalinjingradu počela vojne manevre

* "Rusiji se ne može verovati"

Nešto ranije, četiri ista aviona uočena su u sličnim aktivnostima u blizini Aljaske.

Američki radar je uočio četiri ruska aviona, a dva borbena aviona "F-22", koje koristi američko vazduhoplovstvo, krenuli su u presretanje ruskih bombardera.

Posle incidenta dva ruska aviona su odletela prema ruskom Dalekom istoku, a prostala dva "Tu-95" odletela su u Severnu zonu protivvazdušne odbrane SAD, blizu obala Kalifornije.

Oni su prišli američkoj obali na 50 milja, pre nego što su se okrenuli. Stručnjaci navode da Rusija ima 29 strateških bombardera "Tu-95 MS6/Bear H6s" i 30 "Tu-95 MS16/Bear H16s", koji su opremljeni konvencionalnim i nuklearnim projektilima.

I pred vazdušnim prostorom Velike Britanije primećeni su ruski strateški bombarderi, a doletali su i do američkog područja u Guamu, piše list "Aviacionist".

Američka strana procenjuje da je reč o "treningu ruskih snaga", kao i da su oni profesionalno izbegli da uđu direktno u vazdušni prostor SAD. Vojni portali procenjuju da je reč o ruskom odgovoru na NATO vežbe blizu ruskih granica i da su Rusi, u odnosu na prošle godine, veoma povećali obim svojih vežbi prema SAD i NATO saveznicima.

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.06.2014. 14:59
Ovi Rusi su u poslednje vreme misteriozni,iznenada se pojavljuju,izranjaju,doplove,dolete,posmatraju,nitko ih nevidi,tek kad odlaze jave se,kao da se radi o NLO a ne o "glomaznoj i zastarjeloj"ruskoj tehnici.
Nedelja 15.06.2014. 14:28
Da znaju da Russka Bomba moze da stigne cak sa 60 godina starim masinama do u srce sotone.............
Nedelja 15.06.2014. 15:09
Sve je ovo sviranje qurcu do nuklearnog rata nece nikada doci. Interesi su toiliko isprepleteni da vise niko ziv ne zna o cemu se tu radi. Americi je kina kao prijetnja, a od te iste kine su uzeli milijarde dolara kredita za pustinjsku oluju. Pun mi je vise q... ove globalne igre preko tudjuh ledja.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online