Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 11.06.2014.
04:20
B. Božin - Vesti A

Arhitektu Aušvica "ukrali" Amerikanci

Američke tajne službe iscenirale su samoubistvo arhitekte Aušvica i SS generala Hansa Kamlera i odvele ga u Ameriku, kako njegovo znanje ne bi iskoristili Rusi - glasi jedna prilično šokantna teza o kojoj piše magazin "ZDF istorija", a za koju navodno postoje dokazi.

Hans Kamler ne bi bio prvi Nemac nacista koji je poslužio Amerikancima
 

Zvanična verzija je da je general Hans Kamler, Hitlerov moćni šef tajnog oružja 9. maja 1945. izvršio samoubistvo.


- Cela priča oko samoubistva je iscenirana - kaže berlinski istoričar Rajner Karlš, koji tvrdi da postoji više dokumenata koji potvrđuju njegovu teoriju da je Kamler dospeo u američko zarobljeništvo i da ga je uhapsila tadašnja američka špijunska služba CIC.


Istoričar Matijas Ul sa nemačkog instituta u Moskvi kaže da su američki izveštaji sigurno ozbiljniji nego svedočenja bliskih saradnika Kamlera, koji govore o samoubistvu.

Aušvic - mesto stradanja jednog naroda
 

Austrijski reditelj dokumentarnih filmova Andreas Zulcer je prilikom istraživanja u Americi naleteo na porodicu jednog OSS-oficira (vojne obaveštajne službe Amerike 40-ih godina) Donalda V. Ričardsona, koji je bio direktno podređen generalu Ajzenhaueru. Jedan od Ričardsonovih sinova je u intervjuu izjavio da je njegov otac "imao zadatak da dovede tog korisnog Nemca (Kamlera) u Ameriku, jer je raspolagao znanjem o proizvodnji najmodernijeg oružja". Zadatak njegovog oca je bio da spreči, kako je rekao, da on dospe u ruke ruske tajne službe.


Ova teza je izazvala veliko komešanje, jer Hans Kamler nije bio samo odgovoran za nove sisteme naoružavanja, već je ovaj SS general i diplomirani arhitekta učestvovao u gradnji Aušvica i drugih logora smrti. Sad je ispalo da je njegovo znanje bilo važnije od odgovornosti za zločine u Drugom svetskom ratu.

POVEZANE VESTI

Sreda 11.06.2014. 07:09
Ако судимо по понашању САД у светским оквирима лако ћемо доћи до закључка у њиховом наступу има много тога нацистичког.Међутим, није добро том тражити извор у преузимању од Хитлера, пре се ради о два рукавца једне те исте реке који иако на први поглед теку одвојено у суштини полазе са истог и теже истом месту.САД, творевина масонерије и сличних "слободних" људи у свему независна од сваког суштинског добра за човека баш као и Хитлерова Немачка или садашња ЕУ.Једино "добро" које се нуди, тј. намеће. човеку од споменутих јесте "добро помија" којима се кљука човек ради што лакшег клања на олтару бога профита, тј. мамона. Оно што је добро за споменуте то је смрт са анестезијом за нас обичне људе.
Sreda 11.06.2014. 11:55
amerikanci-nacisti nad nacistima
Sreda 11.06.2014. 10:20
Isto ovo su radili i Rusi. Amerikanci i Rusi su težili da uzmu što je više moguće nacističkih intelektualaca pod svoje okrilje kako bi im oni pomogli u njihovim projektima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online