Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 10.06.2014.
13:09
Blic A

Kako se Kju kluks klan priprema za rasni rat

Ozloglašeni Kju-kluks-klan otvorio je novinarima vrata svog tajanstvenog sveta punog mržnje, dok se priprema da svoje članove prvi put u istoriji obučava borbi prsa u prsa, ali i korišćenju vatrenog oružja.

Pripadnik Kju Kluks Klana otpozdravlja starim pozdravom
 

Insistirajući na tome da Americi predstoji rasni građanski rat, jedan od članova porodica koja pripada ogranku Lojalni beli vitezovi (LBV), dozvolio je snimanje tajnog sastanka klana u Parkersburgu, u Zapadnoj Virdžiniji.


Majka Amanda, otac Sem i njihova dva sina Majk (14) i Dastin (11) bili su na mitingu krajem aprila, na kome su članovi vređali i ponižavali crnačko stanovništvo i pozivali na vlast belaca.


Miting je organizovan pošto su nekoliko nedelja regrutovani članovi. Okupilo se četrdesetoro ljudi, što pokazuje da je zastrašujuća rasisistička organizacija i danas aktivna.

Obavljanje drevnog rituala
 

Sem, jedan od šest glavnih govornika na skupu, najavio je da se klan naoružava za rasni rat koji će, kako veruje, uskoro buknuti u Americi.


- Organizovali smo obuku u oblasti preživljavanja, korišćenja vatrenog oružja i borilačkih veština da bismo se spremili za rat koji dolazi. Ženama se to možda neće dopasti, ali koristićemo žive životinje i pokazivati članovima kako da deru jelene, zečeve i veverice. Na kraju krajeva, to će nam biti neophodno da preživimo - priča on.


Članovi klana kažu da je Amerika “kula od karata” na rubu propasti.


- Kina i Nemačka neće više da imaju posla s nama. Dolar vredi samo 65 centi. Zato moramo da počnemo sa obukom muškaraca, žena i dece i da se spremimo - dodaje Sem.


Da bi privukao nove članove, klan danas koristi društvene medije.


“Belci Amerike! Ujedinite se protiv pametnjakovića i šljama! Skinsi i i klanovi ujedinite se! BELI PONOS!”, postavio je na internetu student i Veliki zmaj Virdžinije, 23-godišnji Džejms Mur.


Sa belom kapuljačom na glavi, on svira rok-muziku punu mržnje i ima kanal na Jutjubu na kome promoviše ideje ozloglašene organizacije.


Vođe LBV imaju svoj sajt http:www.kkknights.com, sa posebnim rubrikama za ženske članove klana i “Dečji kadetski klub”.


Mlađi članovi, uzrasta 13-17 godina, moraju da se zavetuju da će svoje članstvo čuvati u tajnosti. Deca poput Sema i Majka, "nasleđuju" članstvo od roditelja.


- Klan je hrišćanska organizacija, pa samim tim čitaju Bibliju. Rado posećuju skupove i igraju se sa decom koja su im ravna - kaže njihova majka Amanda.


Tridesetogodišnji Dejvid, otac koji sam podiže dete, skriva se ispod kačketa i tamnih naočara i kaže da neprestano regrutuje nove članove, jer “im je to potrebno”.


- Spremni smo na sve. Čak i u samoposluzi razgovaram s ljudima i proverava kako misle. Postoje veliki izgledi da ih vidite na našem sledećem mitingu - tvrdi on.


LBV ima svoje članove u najmanje tri američke države - Virdžiniji, Zapadnoj Virdžiniji i Severnoj Karolini. Reč je o jednom od nekoliko ogranaka, koji širom SAD imaju ukupno 6.500 članova.


- Opasnost koja nam preti od klana neće doći u obliku narodne armije zato što još uvek nemaju dovoljno članova. Prava opasnost će poteći od manjih ogranaka, ponekad sa novim vođama koji žele da se za njih čuje. Kju-kluks klan je danas senka nekadašnje organizacije, koja je imala mnogo više članova. Ali sada se ponašaju kao pacov sateran u ugao i mogu da postanu još opasniji - objašnjava profesor krivičnog prava Brajan Levin.

POVEZANE VESTI

Utorak 10.06.2014. 15:42
Americki belci su i tako zapravo izmesani evropski otpad tako da mi ih i nije nesto zao sto su ih crnci i latinoamerikanci vec prestigli po broju novorodjenih beba. Ali zato bi Evropljani trebali da se probude jer i njima preti slican scenario, a iako su i oni uglavnom neprijateljski nastrojeni prema nama sigurno nam ne moze biti bolje sa islamskim republikama u Evropi. A oni evropski politicari koji ukazuju na ovaj problem gubitka evropskog identiteta su svi odreda na nasoj strani.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online