Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 09.06.2014.
21:10
rt.com, Vestionline A

Samo u Rusiji: Poplave donele interkontinentalnu raketu?

Meštani jednog sela u zapadnom delu Sibira nisu mogli da veruju kada su poplave, koje su pre nekoliko dana pogodile taj deo teritorije Rusije, donele balistički projektil.

Rezervoar je uplašio žitelje Malugrenjeva
 

Raketa je pronađena u selu Malugrenjevo, a ubrzo su krenule da kruže priče o tome kako je projektil dospeo do tog mesta. Neki su govorili da se radi o odbačenoj svemirskoj raketi, pošto one, kada se lansiraju sa kosmodroma Bajkanur u Kazahstanu, često preleću iznad ruskih sela.


Međutim, odsustvo tragova paljenja na raketi upućuju na još jednu teoriju - da se zapravo radi o interkontinetnalnom balističkom projektilu, koji je zakopan u blizini tog sela.


Televizija ''Raša tudej'', ipak, saznaje da poreklo objekta i nije toliko interesantno. Kako navodi ta TV stanica, zvaničnik lokalne samouprave tog mesta rekao je za sajt ’’Sibnet.ru’’ da nema ničega misterioznog u vezi te cevi, koja zapravo pripada jednom od stanovnika Malugrenjeva.


''Vlasnik je zapravo hteo da iskoristi taj objekat za čuvanje vode. Pronašao je tu cev na otpadu i odneo ju je u baštu. Nikakva raketa nije pala na nas'', objasnio je lokalni zvaničnik.


Postoji, pak, trunčica istine da ova cev ima veze sa raketom. Naime, kako izveštava ''Raša tudej'', svemirski stručnjaci identifikovali su ovaj objekat kao rezervoar za gorivo interkontinentalnog balističkog projektila. Hemijsko postrojenje u Bijsku, najvećem gradu u tom regionu, nekada je punilo takve tankove raketnim gorivom. Ministarstvo odbrane je 90-ih naložilo prekid punjenja, a postrojenje je imalo veliki broj takvih rezervoara u skladištu.


Žiteljka Malugrenjeva Tatjana Ždanova, koja je potvrdila da rezervoar pripada njenoj porodici, rekla je da je tank bio u njihovom dvorištu, a onda ga je odnela poplava. U rezervoaru su se u tome trenutku krili i dva psa, a meštani su se malo našalili, nazvavši ih Belka i Strelka.


Ljude Malugrenjeva, iako se šale, zabrinuti su, jer ne znaju da li će poplave doneti još neko ''iznenađenje'', a to mesto već je napustilo 2.500 ljudi u strahu od vodene stihije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 09.06.2014. 22:14
ovo me podseca na jedan stari vic, Razgovaraju dva seljaka a jedan ima televizor, i nonstop gleda vesti, i cuje na vesti da su rusi napravili interkontinentalnu raketu od neprocenjive vrednosti i kaze ovom drugom sta je cuo. A ovaj drugi ce"sto ne padne u moju bastu" ????
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online