Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 07.06.2014.
12:12
Vesti A

Slender Men nadahnjuje na ubistvo?

Ameriku su početkom nedelje zapanjile dve 12-godišnjakinje iz savezne države Viskonsin koje su neverovatnih 19 puta divljački nožem izbole i na mestu gotovo ubile svoju školsku drugaricu.

Foto: Ilustracija
 

Prema pisanju američkih medija, devojčice su krvavi zločin planirale još od decembra prošle godine, a prve informacije govore da su navodno bile opsednute jednim fiktivnim likom iz internetskih horor priča kome su činjenjem zverstva htele samo da ugode.

Spomenuti lik zove se Slender Men, a sve do ove nedelje, iako je po bespućima međumrežne sadašnjosti imao svoju respektabilnu zajednicu obožavatelja, o njemu se nije prečesto govorilo u medijima. Reč je o zastrašujuće visokom tipu u odelu i bez vidljivog lica o kome su njegovi fanovi napisali toliko priča da je postao svojevrsna mitska online ličnost.

Opasnost horor priča

Devojčice iz Viskonsina navodno su na Slender Mena naišle na veb stranici Creepdžpasta.com, koja služi za razmenu internetskih horor priča. Vlasnik te veb stranica objavio je saopštenje povodom nedavnog zločina kojim je izrazio saučešće obiteljima svih koji su pogođeni ovom tragedijom. Učinio je to kako bi se ogradio od bilo kakve odgovornosti i tvrdnji da je upravo njegova stranica podstaknula mlade monstrumke na klanje. "Većina ljudi nakon što pogleda Hannibala ne postane serijski ubica", napisao je između ostalog.

Tako se priča da je nekad bio čak prava ličnost, za koju se prvi put pročulo pre nekoliko vekova, ali zapravo je stvoren na internetu i to u junu 2009. godine.
Kako piše "Independent", u to vreme je veb stranica Something Anjful pozvala svoje posetioce da šalju fotošopirane slike na kojima bi u neki uobičajeni prizor iz dnevnog života bila ubačena neka paranormalna pojava. Korisnik Viktor Surdž (pravim imenom Erik Knudsen) poslao je dve crno-bele fotografije koje prikazuju decu, a pored njih lika kojeg je nazvao Slender Men.


U opisu fotografija napisao je da su deca sa slike ubijena, a fotografi su netragom nestali. Knudsen verovatno nije očekivao da je u tom trenutku stvorio internetski fenomen koji će mrežom početi da se širi poput prave pošasti. Sasvim mu sigurno ni u primisli nije bilo da će se neki bolesni um, pa makar to bio i um dveju nezrelih devojčica, njegovim likom se inspirisati za krvoločni obračun s nekom živom osobom.


Drugi korisnici interneta počeli su Slender Mena da ubacuju u neke svoje fotografije, a pojavile su se i priče o visokom štrkljavom muškarcu koji vreba i otima decu, a zatim ih ubija u šumi.


S vremenom su Slender Menu počeli da pridaju kojekakve sposobnosti pa se tvrdi da je u stanju da se teleportira ili pak da vrši telesnu metamorfozu. Spominje se i da može da čita tuđe misli i da briše drugim osobama delove memorije. No, u svim je pričama on taj koji ubija, a nikada onaj koji podstiče nekog drugog na ubistvo.
Iako se autorstvo pripisuje Knudsenu, tvrdi se da postoji i 'treća strana' koja polaže pravo na medijske adaptacije Slender Mena (uključujući izradu video igara).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online