Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 30.05.2014.
12:38
Beta A

Kijev: Očistili smo od pobunjenika deo Istoka

Ukrajinska vojska "potpuno je očistila" proruske pobunjenike u delovima istočne Ukrajine, rekao je prelazni ukrajinski ministar odbrane Mihailo Koval.

Bilans ukrajinskog "čišćenja" u Donjceku: Mrtvačnica puna proruskih boraca
 

"Naše oružane snage potpuno su očistile sepratiste iz dela istoka oblasti Donjeck i severa oblasti Lugansk", rekao je ministar na konferenciji za štampu.

On je rekao da je preko 20 ukrajinskih vojnika poginulo u borbama od početka operacije na istoku 13. aprila, čiji cilj je da se povrati kontrola nad delovima zemlje koje su zauzeli proruski separatisti.

Ministar je rekao da će ukrajinske snage nastaviti operacije u tim oblastima dok tamo ne "počne da se živi normalno, dok ne bude mir" i da vlasti u Kijevu neće dozvoliti da se ta "gangrena proširi na susedne oblasti".

Više od 200 ljudi, ukrajinskih vojnika, separatista i civila, poginuli su u operaciji na istoku, koju ukrajinske vlasti nazivaju antiterorističkom, pokrenutoj da se zaustavi oružana proruska pobuna u oblastina Donjeck i Lugansk.

Pročitajte još:

* Slavjansk: Ukrajinci gađali dečju bolnicu, žene i deca beže iz grada

* Ukrajinski vojnici (cela baza) se predali, prorusi oborili helikopter

* I Srbi izginuli u borbama u Donjecku

Koval je ponovo optužio Rusiju da podržava pobunjenike na istoku zemlje, što je Rusija više puta demantovala.

Proruski u oblastima Donjeck i Lugansk proglasili su nezavisnost posle referenduma 11. maja, što ne priznaju ukrajinske vlasti, ni zapadne zemlje. Oni su sledili primer ukrajinskog Krima koji je održao referendum o nezavisnosti i zatim se pripojio Rusiji.

POVEZANE VESTI

Petak 30.05.2014. 13:00
Prolili ste krv ne prorusa kako kazete nego gradjana koji zive na istocnom dijelu Ukraine. Sad vise nazad nema. Ili se povuci u Kijev ili etnicki ocistiti Istocni dio. Izabrali su drugu opciju koja puno vise odgovara NATO generalima jer ne zele proruski orijentisani narod iza ledja svojih raketnih baza kad budu okrenute prema Moskvi.
Petak 30.05.2014. 17:33
Kijevska hunta je vojno nadmocnja od narodne milicije Luganska i Donjetska. Ako se Putin ozbiljnije ne umjesa i ne zaprijeti hunti da obustave napade ili ce priznati nezavisnost Donjecke i Luganske republike i vojno ih pomoci, vjerujem da ce za manje od mjesec dana i Donjeck i Lugans biti porazeni i pod kontrolom hunte. Bez ozbiljnije pomoci rusije narodna milicija i dobrovoljci nemogu zaustaviti napade tenkova i aviona hunte. To se vidjelo u borbama oko aerodrome u Donjecku kao i borbama za deblokadu granice i izlaza iz Donjecka odnosno Luganska. Putin ce morati ozbiljnije da se umjesa ili da gleda NATO rakete uperene prema Moskvi iz Donjecka i Luganska.
Petak 30.05.2014. 18:42
Obecao Putin pomoc pa ih ostavio na cedilu.Rusija? ha,hahahahahaha.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online