Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 28.05.2014.
10:50 >> 13:49h
B92 A

U Donjecku policijski čas, Ukrajinci povratili aerodrom

Lideri Narodne republike Donjeck (NDR) uveli su policijski čas od 10 uveče do 6 ujutru, po lokalnom vremenu. Policijski čaj je uveden zbog trenutne situacije u gradu i antiterorističke akcije koju ukrajinske bezbednosne snage i dalje sprovode.

Tela proruskih boraca se gomilaju u mrtvačnici u Donjecku
 
13:52 - Čečenski lider Ramzan Kadirov rekao je da nije poslao borce da učestvuju u sukobima na istoku Ukrajine, ali je konstantovao da je moguće da su neki Čečeni samostalno otišli u Ukrajinu. Kadirov je naveo da dve trećine od tri miliona Čečena žive van Čečenije, tako da "ne može i ne sme da zna gde svaki od njih ide".
13:05 - Snage za samoodbranu u Donjecku oborile su ukrajinsku bespilotnu letelicu, saopštile su lokalne vlasti. Izviđačka letelica oborena je u centru grada, nedaleko od zgrade ukrajinske službe bezbednosti.
12: 25 - Prorusi u Donjecku oteli su u utorak jednog poljskog katoličkog sveštenika, a poljski konzul u Donjecku pokušava da izdejstvuju njegovo oslobađanje. Sveštenik je u trenutku otmice bio u civilu, tako da proruski borci verovatno nisu znali koga kidnapuju.
11:00 - Ukrajinska vojska javlja da je povratila kontrolu nad aerodromom u Donjecku posle borbi sa proruskim pobunjenicima u kojima je poginulo 40 ljudi, ulgavnom pobunjenika.

Javni saobraćaj je obustavljen, a radio stanice izveštavaju da je opasno izlaziti napolje, osim u slačaju preke potrebe. Građani će u svakom trenutku morati da kod sebe imaju lična dokumenta, a vođstvo NDR je zatražilo od ljudi da ne ostavljaju svoje automobile u ulicama oko zgrada administrativnih uprava, navodi Glas Rusije.

Broj poginulih u ofanzivi ukrajinskih snaga bezbednosti, koja je počela u ponedeljak u Donjecku, mogao bi da dostigne 100, tvrdi Denis Pušilin, predsedavajući VS DNR. Među žrtvama je i oko 50 civila, dodao je Pušilin.

Agencija Rojters navela je da se ukrajinske snage bezbednosti bore sa proruskim aktivistima u Donjecku i da je vlada Ukrajine saopštila da će nastaviti vojnu ofanzivu "sve dok nijedan terorista" ne ostane na ukrajinskoj teritoriji.

Pročitajte još:

* Haos u Donjecku: Ofanziva ukrajinskih snaga, više od 100 mrtvih

* Ukrajinci pobili civile u Slavjansku

* Zapaljen stadion hokejaškog kluba Donbas u Donjecku

POVEZANE VESTI

Sreda 28.05.2014. 11:03
БИЗМАРК   "Снага Русије може бити поткопана само ако се од ње одвоји Украјина. Они који желе то да ураде, не само да их морају одвојити, већ Украјину морају супротставити Русији, закрвити два дела једног народа и гледати како брат убија брата. Да би то остварили потребно је пронаћи и одгојити издајнике међу националом елитом и уз помоћ њих изменити самосвест једног дела великог народа до таквог нивоа да мрзе све руско, да мрзе свој род, а да то ни не знају. Остало ће учинити време."   Oto fon Bizmark (1815-1898) - nemački kancelar.
Sreda 28.05.2014. 11:24
Oni zlocinacko-kapitalisticke zivotinje pod imenima nato-eU mora da se vojno u potpunosti izbrisu sa ovoga sveta za sva vremena.......i ako Russija zna da je ovo sve izrezisirano od amero-nemaca ipak ce MORATI da reaguju.......pitanja je kada i zbog cega su propustili dobro priliku posle zauzimanja Krima......... +BRACA GINU NA SVE STRANE OPET NAPADAJU KATOLICI PRAVOSLAVLJE+
Sreda 28.05.2014. 15:12
Ja sam odmah kad je sve počelo u Ukrajini rekao da se bojim da ovi Rusi u Ukrajini ne prođu kao Srbi u Hrvatskoj.Izgleda da je Putin učio od Miloševića kako izdati svoj narod.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online