Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 27.05.2014.
08:59 >> 16:26h
rt.com, Beta, Srna A

Haos u Donjecku: Ofanziva ukrajinskih snaga, više od 100 mrtvih

Više od 50 proruskih boraca i isto toliko civila poginulo je u regionu Donjecka u ofanzivi ukrajinskih snaga, javlja "Raša Tudej".

Aleksandar Borodaj iz Narodne republike Donjeck rekao je da su izgubili više od 50 boraca tokom bombardovanja. Pobunjenički borac, koji iz bezbednosnih razloga nije hteo da otkrije svoje ime, rekao je da se ispred bolnice u Donjecku nalazi desetine tela njegovih saboraca.

On je dodao da se kamion koji je dovezao tela još nalazi ispred bolnice i čeka da ga pregledaju stručnjaci za eksploziv, kako bi utvrdili da ne nosi neko neeksplodirano ubojno sredstvo.

16:06 - Denis Pušilin, predsednik Gradskog veća Donjecka procenio je da je ubijeno više od 100 ljudi, javlja Raša Tudej. ''Nemoguće je pokupiti i izbrojati sva tela, jer snajperi pucaju u svakoga ko pokuša da im se približi, kazao je Pušilin.
15:50 - Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) saopštila je danas da je od sinoć izgubila kontakt sa jednim svojim timom posmatrača u Donjecku. OEBS navodi da se radi o četiri međunarodna člana Specijalne posmatračke misije, ali ne navodi njihova državljanstva.
12:43 - Ruski predsednik Vladimir Putin zatražio je da odmah bude obustavljena "kaznena operacija vojske" u istočnom delu Ukrajine, javljaju agencije.
12:30 - Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov ponovio je poziv Moskve da se hitno okonča nasilje u Ukrajini, prenose ruske novinske agencije.
Prema njegovim riječima, prekid krvoprolića na jugoistoku Ukrajine je najvažniji zadatak za vlasti u Kijevu posle izbora novog predsednika, prenosi Itar tas. Lavrov je dodao da su pretnje Zapada da će uvesti nove sankcije Rusiji "smešne".
10:30 - Aerodrom u Donjecku je pod kontrolom snaga za samoodbranu, izjavio je danas predsednik samoproglašene Narodne Republike Donjeck Denis Pušilin. On je istakao da su tokom noćašnjih borbi nedaleko od aerodroma pogođena dva helikoptera. Ukrajinske snage bezbednosti juče su pokrenule obimnu vojnu operaciju protiv pripadnika snaga za samoodbranu u Donjecku.
10:05 - Ovaj čovek nije usnuli beskućnik koji se od "upeklog sunca" sklonio u hlad između zgrada. Na žalost, on je jedan od najmanje tri civilne žrtve, koje su juče stradale u gradskom jezgru Slavjanska. Kako javlja "Raša tudej", ukrajinske snage granatirale su Slavjansk, pri čemu je jedna granata pala u stambeni deo grada u blizini učiteljskog fakulteta. Najmanje tri osobe su poginule, a više ljudi je povređeno.

Iz pravca aerodroma u Donjecku juče se tokom celog dana čula artiljerijska paljba. Borbeni avioni i vojni helikopteri viđeni su kako nadleću aerodrom, iznad kojeg se vio crni dim. Mnogi letovi su otkazani ili odloženi, a policija je blokirala pristup aerodromu. Vazdušni udari protiv proruskih snaga koji kontrolišu aerodrom u Donjecku pokazali su se kao najveća operacija ukrajinske vojske protiv pobunjenika do sada.

U medijima su se pojavili različiti izveštaji o napadu. Nešto ranije je zvaničnik Narodne Republike Donjeck Pavel Gubarev saopštio da je 35 osoba poginulo, a 15 ranjeno.

"Žestoke borbe u Donjecku, ima i civilnih žrtava"

On je naglasio da je kamion prevozio ranjenike i da je bio jasno označen. Ruska novinska agencija "Itar tas" javila je, pozivajući se na dopisnika televizijske stanice "Kanal pet" iz Sankt Peterburga, da su najmanje 24 osobe poginule. Napad na kamion sa ranjenicima izvršen je pošto je ukrajinska vojska proširila ofanzivu protiv profederalnih snaga na jugoistoku Ukrajine. 

Donjeck: Prorusi "čiste" grad od ukrajinskih snaga, borbe u Slavjansku

POVEZANE VESTI

Sreda 28.05.2014. 08:32
ova konjina "vuk iz ljubuškog",,smeće jedno retardirano,vuk ti oči pojeo..idi "mrkaj" ovce glupanderu,,drugo:ukrajinska vosjka je dobila zeleno svjetlo da ako treba,pobije sve te tzv pobunjenike,oni nisu shvatili-cilj je bio krim i to je to,,sad bi oni ukrajinu pripojili rusiji,,kreteni,,ako trebalo,bit će svi pobijeni,a putin zna da ne smije pisnuti više,,amerika je gazda,pa ma šta ko god mislio,,amerika je dozvolila putinu da uzme krim,a dalje--miran,k nozi,,a one budale nisu u toku,,
Sreda 28.05.2014. 10:03
Nije mi jasno sta radi Putin? Dok mu ubijaju narod on povlaci vojsku sa granice!?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online