Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Četvrtak 22.05.2014.
14:46 >> 17:36h
Beta A

Rusija traži objašnjenja zbog prinčevog ispada

Rusija je danas od Londona zatražila "zvanično objašnjenje" povodom sporne izjave princa Čarlsa o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, koja "ne priliči budućem britanskom kralju", saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Princ lupa kao buz... pardon, kao "maksim po diviziji"

"Ako su te reči stvarno izgovorene, to naravno ne služi na čast budućem britanskom monarhu", izjavio je portparol ministarstva Aleksander Lukačevič.

"Tražili smo zvanična objašnjenja britanskih vlasti o izjavi princa Čarlsa", u kojoj on navodno poredi politiku Putina sa politikom nacističkog lidera Adolfa Hitlera, dodaje se.


Prethodno je jedan izvor iz britanske vlade rekao da će britansko Ministarstvo spoljnih poslova primiti danas ruskog visokog diplomatu povodom spornih komentara princa Čarlsa.

Britanski princ Čarls izazvao je polemiku u javnosti komentarima u kojima je poredio akcije ruskog predsednika u Ukrajini s politikom Adolfa Hitlera.

Obraćajući se Merien Ferguson (78) koja je opisivala nedaće svoje porodice dok je bežala pred nacističkom invazijom Poljske, "princ je rekao: 'Putin sada radi skoro isto što je radio Hitler'".

Portparol sluzbe princa Čarlsa u Londonu rekao je da oni "ne komentarišu privatne razgovore". "Ali, ukazujemo da princ Čarls nije želeo da daje javne političke izjave u jednom privatnom razgovoru", dodao je porparol.

Moskva nije komentarisala ove navode, ali prema pisanju Dejli mejla, ruske diplomate zatražile su sastanak u Forin ofisu kako bi se informisale da li je ta izjava "zvaničan stav".

Premijer Dejvid Kameron i potpredsednik vlade Nik Kleg stali su odbranu prava princa Čarlsa da iznosi svoja lična mišljenja uprkos tome što je prestolodanslednik.

Princ Čarls i ruski predsednik Putin trebalo bi da se sastanu, kako je ranije najavljeno, 6. juna na obeležavanju 70. godišnjuice savezničkog iskrcavanja u Normandiji, u Drugom svetskom ratu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 22.05.2014. 16:46
Hitlera ste Vi stvorili , cuj sad opaske , krivo vam sto i Putina ne mozete uzeti pod komandu ,pazi ti govnara .......
Četvrtak 22.05.2014. 18:36
Našao da priča princ čija je familija sva bila u kontaktu sa tim istim Adolfom Hitlerom, kao i Kenedijevi i Buševi.
Četvrtak 22.05.2014. 18:23
Klenpavi jos uvek masta da je ulozak kod camile u crvenom periodu..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online