Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 11.05.2014.
15:53
Beta A

EU u ponedeljak o ukrajinskoj krizi i sankcijama Rusiji

Šefovi diplomatija Evropske unije su ponedeljak će u Briselu s čelnikom OEBS-a Didijeom Burkhalterom razmeniti mišljenje o delovanju OEBS-a u cilju smirivanja ukrajinske krize, a takođe od Burkhaltera očekuju izveštaj o njegovim nedavnim razgovorima u Moskvi.

Čelnici EU i OEBSA će razmeniti mišljenja o rešavanju krize u Ukrajini
 

Zasedanje ministara spoljnih poslova EU se održava dok je pažnja u Uniji okrenuta referendumu o samostalnosti ukrajinskih oblasti Luganska i Donjecka, za koji su evropska dvadesetosmorica stavili do znanja da je "nezakonit".

EU zahteva od Rusije da opipljivo doprinese smanjivanju zategnutosti u Ukrajini i održavanju predsedničkih izbora u toj zemlji, a za koje je ruski predsednik Vladimir Putin posle razgovora s Burkhartom u Moskvi rekao da treba da se održe i pozvao protivnike vlasti u Kijevu da odlože referendum u Lugansku i Donjecku.

Ministri EU će, i u svetlu Putinove posete Krimu i smotri ruske flote u Sevastopolju, kako su rekli zvaničnici Saveta ministara Unije u Briselu, razmotriti da li će uvesti dodatne sankcije pojedincima i nekim firmama u Rusiji, jer se dosad smatralo da Moskva nije dovoljno učinila za smanjenje tenzija u Ukrajini.

Pročitajte još:

* EU sprema dodatne, ali ne i ekonomske sankcije Rusiji

* “Izbori 25. maja ili nove sankcije Moskvi“

* EU pravi teren za sankcije Rusiji

* I Nemci brane Ruse

Sutra neće biti razmatrana i "faza tri", a to su šire ekonomske kaznene mere ruskoj privredi i bankama, jer većina članica EU smatra da još ima izgleda za političko rešenje ukrajinske krize.

Razmena mišljenja s Burkhaltom je važna jer ima mišljenja da je OEBS već uspostavio neke kanale saradnje s Moskvom, a naročito Nemačka, Francuska, Italija, Španija i Grčka misle da bi ekonomske sankcije Rusiji izazvale veliku štetu i za evropsku privredu.

S druge strane, Švedska, Poljska, Velika Britanija i baltičke članice EU su za što oštrije mere prema Rusiji.

Evropska komisija i članovi ruske i ukrajinske vlade će u Briselu razgovarati i o rešenjima za snabdevanje ruskim gasom Ukrajine i tranzitom gasa za EU.

POVEZANE VESTI

Nedelja 11.05.2014. 16:00
ЈОШ ЋЕТЕ СЕ И ПОБИТИ МЕЂУСОБНО ЕУ ИДИОТИ ОКО ТОГА КО ЋЕ ДА УВЕДЕ САНКЦИЈЕ РУСИЈИ,А КО НЕ,НЕМОЈТЕ СЕ БУДАЛИТИ НЕГО СМЕНИТЕ КИЈЕВСКУ ХУНТУ И СЕДИТЕ ЗА ПРЕГОВАРАЧКИ СТО СА РУСИМА И НАРОДОМ ДОЊЕЦКЕ НАРОДНЕ РЕПУБЛИКЕ,ДОК ВАМ НУДЕ ПРЕГОВОРЕ
Nedelja 11.05.2014. 15:57
Oni misle ovo je yu..............nek misle ........brze ce da propadnu......
Nedelja 11.05.2014. 16:47
Fašistička demokratija Evrope . Zamislite kada njima odgovara ko spečava slobodno kretanje roba i usluga treba da bude kažnjen a oni mogu šta hoće.E PA NEĆE DA MOŽE KRAJ IM SE PRIBLIŽAVA.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online