Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Nedelja 11.05.2014.
13:06
Beta A

Američki plaćenici na istoku Ukrajine!

Oko 400 plaćenika jedne američke firme za obezbeđenje nalaze se u redovima ukrajinske vojske i policije u operaciji protiv proruskih aktivista, piše nemački list Bild am Zontag.

List Bild piše da američki plaćenici sprovode gerilske operacije protiv proruskih aktivista na istoku Ukrajine
 

Prema informacijama na osnovu radio komunikacije između komandnih centara ruske vojske, koje je otkrila američka Nacionalna bezbednosna agencija (NSA) i potom prosledila nemačkoj tajnoj službi (BND), američki plaćenici koordiniraju i sprovode gerilske operacije protiv proruskih aktivista oko Slavjanska na istoku Ukrajine.

Ti plaćenici rade za američku firmu Akademi, poznatijom pod starim imenom Blekvoter (Blackwater).

To je firma za obezbeđenje, kojoj je američka vojska uskratila ugovor u Iraku posle jedne pucnjave na civile 2007. godine, piše nemački list.

Bild am Zontag dodaje da se ne zna s kim je ta firma sada sklopila ugovor.

List podseća da je Rusija pre nekoliko nedelja osudila prisustvo američkih plaćenika na strani ukrajinskih vladinih snaga bezbednosti, ali je američki ambasador u Kijevu Džefri Pajat to demantovao polovinom marta.

Nemački list je prošle nedelje otkrio da ukrajinsku vladu savetuje desetine stručnjaka američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) i Centralne obaveštajne agencije (CIA).

Pročitajte još:

List je nedavno pisao da CIA i FBI savetuju ukrajinsku Vladu

* Agenti CIA i FBI savetuju Ukrajince

* CIA: Nismo naredili akciju u Ukrajini

* Bela kuća: Tačno je, direktor CIA je posetio Kijev

Pozivajući se na neimenovane izvore iz nemačkih bezbednosnih službi, list naveo je da agenti CIA i FBI pomažu Kijevu u obračunu sa pobunjenicima na istoku Ukrajine i da obezbedi taj deo zemlje.

Bild am Zontag dodao je da američki agenti nisu direktno angažovani u borbama sa proruskim aktivistima, već da su aktivni pre svega u Kijevu.

POVEZANE VESTI

Nedelja 11.05.2014. 13:36
Ко су амерички плаћеници: 1.sale 011 2.milan13 3.ssepheri 4.engel 5.udar 6.america 7.eujka
Nedelja 11.05.2014. 13:16
. . . fukare, zlocinci i sa oprostenjem KANIBALI koji su 90.tih navaljivali i na Srbiju , tamane gde misle da mogu. Samo da tradicionalni " VLADARI SVETA " zajedno sa svojim pomagacima EU ovoga puta ne polome svoje oslabele celjusti . naravno u najezdi na PUTINA i delimicno arhaicnu Rusiju. – OVA PORUKA JE PRIORITETNA ZA DRSKE ŠVAPSKE RASISTE .
Nedelja 11.05.2014. 13:31
само што су се ова бесна смрдљива пашчад овај пут намерили на челични народ југо-истока Украине,изаћиће им крвави долари на нос
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online