Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Petak 09.05.2014.
14:59
Srna, Beta A

Putin stigao u Sevastopolj

Predsednik Rusije Vladimir Putin stigao je u Sevastopolj, na Krimu, gde je prisustvovao vojnoj paradi povodom Dana pobede u Drugom svetskom ratu.

Ruski predsednik posetio je Krim prvi put nakon pripajanja Rusiji: Vladimir Putin
 

Putin je u obraćanju hiljadama stanovnika Sevastopolja izjavio, da povratak Krima u Rusiju predstavlja "istorijsku istinu".


"Godina 2014. ostaće upamćena kao godina kada je narod koji živi ovde čvrsto odlučio da bude sa Rusijom, potvrđujući odanost istorijskoj istini i uspomeni na naše pretke", rekao je Putin tokom vojne parade na Krimu.


"Naša zemlja je ta koja je oterala naciste u njihovu jazbinu i potpuno ih i konačno porazila, i pobedila plativši cenu milionima žrtava i užasnim nedaćama. Uvek ćemo čuvati ovu svetu istinu koja ne bledi", kazao je on.


Putin je rekao da Rusija "neće dozvoliti da heroji budu iznevereni ili zaboravljeni - svi oni koji su sačuvali mir na svetu, ne štedeći sebe (od smrti)".

Predsednik Rusije kazao je i da se moraju poštovati prava Rusa, uključujući pravo na samoopredjeljenje.

"Mi sve zemlje tretiramo sa poštovanjem. Mi poštujemo njihova prava i interese", rekao je Putin.

Ruski predsednik zatražio je od svih da na isti način tretiraju zakonske interese Rusa, uključujući obnovu istorijske pravde i pravo na samoopredjeljenje.

Ruski lider posmatrao je paradu ruske vojske, mornarice i vazduhoplovnih snaga kojom je obeležen Dan pobede nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu.

 

Vojna parada se tradicionalno održava u još osam gradova koji nose titulu herojskih - Sevastopolj, Kerč, Sankt Peterburg, Smolensk, Murmansk, Tula, Novorosijsk i Volgograd, kao i u 16 gradova u kojima je se nalaze vojno osoblje, flote i mala kaspijska flota.

 

Vojna parada moćne ruske vojske

 

Ukrajinska vlada "oštro" je protestovala zbog posete Putina teritoriji Krima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova u Kijevu.

 

Poseta "privremeno okupiranoj" teritoriji "flagrantno je kršenje ukrajinskog suvereniteta" i "ta provokacija potvrđuje još jednom da Rusija ne želi diplomatsko rešenje" napetosti između dve zemlje.

POVEZANE VESTI

Petak 09.05.2014. 15:03
Dragi antifasisti, sretan vam svima Dan pobjede i da ih proslavimo jos mnogo kroz nove i nove pobjede. Smrt fasizmu-sloboda narodu.
Petak 09.05.2014. 15:04
добро дошао на свој РУСКИ КРИМ,председниче нај веће силе на свету
Petak 09.05.2014. 15:33
Само прије пар дана је Меркелица у директом телефонском разговору питала Путина да ли ће присуствовати паради на Криму и изнијела незадовољство Запада ако он тамо оде...?! И шта би? Владимир Путин је дошао на Крим и поздравио Црноморску флоту у Севастопољу!!! ДОШАО НА СВОЈЕ..... Западе цркни од муке, не можете му ништа !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online