Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 06.05.2014.
14:14
Beta A

"Ukrajina pred ratom, Evropa neće da gine"

Šef nemačke diplomatije Frank Valter Štajnmajer ocenio je da bi bila nečuvena greška da se prekine dijalog sa Rusijom i naglasio da je danas, za razliku od 1914, Evropa osuđena na diplomatiju i da nema članice EU koja bi htela da šalje vojnike na istočni front.

Krvoproliće u Ukrajini može da preraste u ozbiljni rat, upozorava Štajnmajer
 

"Sukob u Ukrajini poprima tako oštru formu kakva nam je u Evropi izgledala nemoguća. Realna je pretnja nove podele Evrope. Nemojmo imati iluzije da se to odnosi samo na Ukrajinu", kazao je Štajnmajer u intervjuu koji je dana objavila "Gazeta viborča".

Nemački ministar inostranih poslova odbio je poređenje sa 1914. godinom kada je sukob koji će se pretvoriti u Prvi svetski rat takođe prvo delovao samo kao lokalni.

"Nemci, bežite iz Ukrajine"

 

Nemačko Ministarstvo spoljnih poslova upozorilo je danas nemačke građane da ne putuju na Krim i ponovilo prethodni savet da izbegavaju istočne i južne delove Ukrajine. U saopštenju su pozvani svi građani koji se tamo već nalaze da napuste te regione i naglašeno da su posebno ugroženi novinari.

"Moramo biti oprezni da ne ponovimo istoriju. Ali ne vidim da bi današnje zemlje Evrope kao tada bile spremne da šalju svoje sinove sa pesmom na usnama na front", rekao je Štajnmajer.

On je naglasio da nijedna zemlja članica EU nema želje da u Ukrajini interveniše vojno i da je stoga Unija u krizi oko Ukrajine osuđena na kombinaciju političkih pritisaka i diplomatiju.

Štajnmajer je pozvao da se hitno održi nova konferencija u Ženevi i da se na njoj isprave greške sa prve - to što nisu precizirani mehanizmi kako će se dogovori primeniti. Takođe je pozvao na prisustvo OEBS u Ukrajini tako da u najmanju ruku misija razazna šta se stvarno dešava.

"Moramo da razgovaramo. Prekid dijaloga u trenutku kada u Ukrajini rastu tenzije bio bio nečuvena greška", kazao je Štajnmajer i naglasio da Evropa ne sme da dopusti da Putin postane njen neprijatelj.

POVEZANE VESTI

Utorak 06.05.2014. 14:23
Zauzmite se cista srca za smirivanje situacije bez kvarnih poteza i poslusace vas Putin. Ali ne zaboravite da sa Putinom ne mozete igrati dupljaka, nije vam on pjandura Jeljcin. Krajnje vam je vrijeme da shvatite da je u vasem interesu jedino jaka Rusija kao ekonomski partner. Na kraju krajeva sve se svodi na pare i interes. Americi je u interesu konflikt da bi probudili uspavanu vojnu industriju i kroz strah od Rusije prodavali svoje naoruzanje. njemackoj to svakako nije u cilju jer ne zivi od oruzja.
Utorak 06.05.2014. 14:33
европа већ гине.тиме што још подржава фашисте из Киева и ћути док пси рата из католичких држава масовно иду у Украину да убијају Украински народ Русо-фонског језика,за то ће европа платити крваво,па нек се и даље праве паметни
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online