Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
23
Ponedeljak 05.05.2014.
12:34 >> 21:52h
Srna, rt.com A

Novi okršaj dve paravojske u Slavjansku

Novi okršaj izbio je u ponedeljak u Slavjansku između pristalica federalizacije i ukrajinskih snaga lojalnih vlastima u Kijevu. Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova, Arsen Avakov, rekao je da su u toku žestoke borbe, a da se strahuje da ima mrtvih. Avakov se nalazi na kontrolnom punktu oko šest kilometara od mesta sukoba. ''Raša tudej'' piše da je jedna žena poginula, pošto je pogođena snajperom.

Ukrajinci pokušavaju da sruše uporište prorusa
 
 
21:47 - 30-godišnja žena poginula je, pošto je pogođena hicem snajpera dok je stojala na terasi.
18:55 - Republika Donjeck saopštila je putem oficijelnog Tviter naloga da su Slavjansku neophodni lekovi i medicinski materijal, jer ima mnogo povređenih.
17:40 - Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da na pomolu humanitarna katastrofa na jugoistoku Ukrajine.
16:39 - Ukrajinski vojni helikopter oboren je u blizini Slavjanska, ali su piloti preživeli, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ukrajine. Helikopter "Mi-24", koji se našao na udaru artiljerijske vatre, pao je u reku.
16:02 - Generalni sekretar UN Ban Ki Mun ponudio je danas da lično posreduje u cilju smirivanja krize u Ukrajini, javio je Frans pres. Ban Ki Mun je apelovao na sve strane u ukrajinskoj krizi "da rieše problem mirnim putem".
15:24 - Ukrajinsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su tokom današnjih specijalnih operacija u gradu Slavjansku, na istoku zemlje, poginula četiri pripadnika snaga bezbjednosti, a 30 je ranjeno.
14:32 - Interfaks prenosi izjavu člana lokalnih snaga, koji kaže da su se povukli nazad u grad posle okršaja u selima Andrejevka i Semjonovka, nedaleko od Slavjanska.
14:15 - Portparol lokalne milicije u Slavjansku rekao je da je u novim sukobima možda poginulo oko 20 pripadnika snaga za samoodbranu. Ranjeno je više desetina ljudi, na obe strane, prenosi Raša tudej.
13:56 - Jedan stanovnik Slavjanska poginuo je u napadu ukrajinskih snaga. U napadu na kontrolni punkt prorusa povređeno je najmanje šestoro ljudi. Napad i dalje traje, a gradom odjekuje pucnjava. 

Sukobi ukrajinske vojske i proruskih federalista počeli su jutros. "U Slavjansku su pokrenuli rat, protiv naše teritorije. Moja misija je da eliminišem teroriste", rekao je Avakov. "Jedina taktika je napredovanje malo po malo ka centru Slavjanska. Nema vojnog rešenje, rešenje mora da bude političko", dodao je on.

"Vojska je napala našu blokadu puta nedaleko od Centrokurorta", izjavio je jedan proruski borac, pripadnik lokalnih snaga za samoodbranu ageciji RIA Novosti.

Ranjeni proruski borac u Slavjansku
 


Šef nacionalne garde Stepan Poltorak, koji se takođe nalazi u blizini Slavjanska, rekao je da su "protivnici dobro opremljeni i obučeni".

"Blokirali smo ih u centru Slavjanska, putevi su zatvoreni, ne puštamo nikoga. Oni čine sve kako bi nas naterali da koristimo teško oružje, ali mi to nećemo učiniti, kako bismo zaštitili civilno stanovništvo", rekao je taj zvaničnik.

Odesa u plamenu

Pročitajte još:

* Donjeck pod vlašću prorusa!

* UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Monstrum pucao na masu koja je bežala od požara u Odesi

* Haos u Ukrajini, mrtvih sve više!

* Ovako deluje "Desni sektor"

U ovom području odjekuju pucnji. Nekoliko oklopnih vozila otišlo je u pravcu Centrokurorta iz gradskog centra. Za sada nije poznato da li ima žrtva, navodi se u izveštaju "Glasa Rusije". 

Ukrajinske snage sprovode veliku akciju u poslednjih nekoliko dana protiv pristalica federalizacije na jugoistoku Ukrajine. Ključna uporišta snaga koje podržavaju federalizaicju su Slavjansk i Kramatorsk, u regionu Donjecka.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 05.05.2014. 12:39
још док стигну рудари из Донбаса па развуку десно секторовце лопатом по фашистичкој гуз.ци,а сала 011 набију на држалицу
Ponedeljak 05.05.2014. 15:18
Počeo je referendum u slavjansku!
Ponedeljak 05.05.2014. 14:00
Правим краће паузе па да се јавим. Тренутно ка Славянском креће комлетна војна сила Украјне, са улазу су запречени главни путеви са 50 тенкова, специајалне јединице Украјне, 10 хилихоптера... Једва смо јуче извукли живу главу, - Руси су ненормално жилави, да не можете да замислите, али не познају терен. У контакту су 24 часа са Руском обавештајном службом! Вечерас ако русија не пошаље тенкове, онда неће нико. Верујте ми људи...меци лете, сирене завијају, језива ситуација! Слава Україні !!! '. САД '. ЕУ Сербиа Слобода Инфо: https://twitter.com/euromaidan/media
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online