Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Nedelja 04.05.2014.
16:21 >> 16:29h
Beta, Srna A

Napad prorusa na policiju u Odesi

Više od 2.000 pripadnika proruskih snaga u nedelju je napalo sedište policije u Odesi, gradu na jugu Ukrajine, gde je u petak poginulo četrdeset ljudi, uglavnom iz tog tabora, prenosi agencija AFP, pozivajući se na svog reportera.

Nastavljaju se sukobi u Odesi (Foto: Arhiva)
 

Napadači naoružani palicama, najpre su probili kapiju s dva kamiona. Oni zahtevaju puštanje na slobodu svojih drugova uhapšenih u petak posle sukoba proruskih snaga i pristalica jedinstevene Ukrajine.

Posle tog sukoba je podmetnut požar u jednoj zgradi u koju su pobegle proruske snage i tada je poginulo četrdeset ljudi. Nasilje u Odesi u petak bilo je deo "ruskog plana za uništenje Ukrajine", izjavio je u nedelju premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk.

Pročitajte još:

Prorus pali ukrajinsku zastavu u Odesi

* Ljudi u Odesi otrovani nepoznatim gasom?

* Haos u Ukrajini, mrtvih sve više!

* Ukrajina: Nećemo se zaustaviti!

* File: Nismo ozbiljno shvatili Putina

* Novi udar ukrajinske vojske na proruse!

"To što se dogodilo u Odesi, deo je plana Ruske Federacije da uništi Ukrajinu i ukrajinsku državu", rekao je on na konferenciji za štampu u Odesi, posle niza sastanaka s lokalnim vlastima i udruženjima građana.

"Rusija je ovde poslala ljude da izazovu haos, ali zemlja se mora ujediniti i pomiriti da teroristima koje Moskva podržava, ne bi dala mogućnost da podele naš narod", rekao je Jacenjuk.

Ukrajinska policija oslobodila je danas u Odesi nekoliko profederalnih aktivista, pošto su demonstranti blokirali zgradu sedišta policije u tom gradu. Među oslobođenima su i preživeli iz požara u Domu sindikata u Odesi, koji je 2. maja odneo 46 ljudskih života.

Ruske novinske agencije navode da, uprkos tome što su oslobođeni, policija nije odbacila optužbe protiv aktivista, pa je zatraženo "da se sutra vrate po svoje stvari".

Većinu od ukupno 46 žrtava čine profederalni aktivisti, koji su se zatvorili u zgradu Doma sindikata u Odesi.

POVEZANE VESTI

Nedelja 04.05.2014. 16:31
To namjerno rade sa imenom "prorusi", da prikriju da Rusa ima dosta u Ukrajini i da je Ukrajina vještačka tvorevina, i onda su zadenuli naziv "prorusi", te misliš da su to neki ajvani koji bordikuju na pomen "Rusija!". Sve je to smišljeno od Zapada.
Nedelja 04.05.2014. 16:31
Ovako se sotone ponašaju; za svoj greh optužuje svog protivnika, sjetite se šta je sve turčinov pričao u poslednje vreme, optuživo Rusiju i njene trupe a on kurvanski udari! Licemjeri se tako ponašaju, jedno pričaju a drugo rade!
Nedelja 04.05.2014. 16:46
напад огорченог народа,у чији су град дошли фашисти из западне Украине и направили злочин,тако треба да гласи наслов господо новинари
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online