Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 02.05.2014.
19:37
Beta A

Obama i Merkelova zapretili Rusiji

Američki predsednik Barak Obama i nemačka kancelarka Angela Merkel zapretili su večeras Rusiji oštrijim sankcijama, ako Moskva ne promeni svoj stav prema Ukrajini.

Ozbiljne namere ili "pucanj u prazno" prema Rusiji: Angela Merkel i Barak Obama
 

"Nećemo imati izbora nego da nastavimo sa dodatnim, oštrijim sankcijama" ako Rusija bude ometala predsedničke izbore u Ukrajini, zakazane za 25. maj, rekao je Obama na konferenciji za novinare s Merkelovom ispred Bele kuće u Vašingtonu.

"Nove sankcije biće neizbežne", saglasila se Angela Merkel. Oboje lidera su pojasnili da bi sledeći korak bio uvođenje sankcija na pojedine delove ruske ekonomije ili vojni sektor, ali nisu želeli da preciziraju šta bi konkretno moglo da bude meta.

Pročitajte još:

Naoružani prorusi u Slavjansku

* Rat u Slavjansku, pale prve žrtve!

* "NATO zbog Rusije mora da ulaže više u odbranu"

* Turčinov: Prorusi pretrpeli značajne gubitke

* EU: Da se razmotri uticaj sankcija na Rusiju

* "Moramo nekako da obuzdamo Ruse"

Prema rečima nemačke kancelarke, ona ne daje prednost sankcijama u oblasti ekonomije, ali je spremna da ih primeni. Merkelova je rekla da će se u prvom redu usredsrediti da obezbedi održavanje izbora u Ukrajini.

Obama je rekao da ruski predsednik Vladimir "Putin mora da bude odvraćen od svog sadašnjeg kursa". On je dodao da Putin ima pravo da iznosi svoje stavove o dešavanjima u Ukrajini, ali da nije prihvatljivo da Kremlj misli da "ima pravo veta" na odluke vlade u Kijevu.

Američki predsednik ocenio je da eskalacija nasilja u istočnoj Ukrajini svetu jasno stavlja do znanja da je reč o proruskim militantima, a ne o mirnim demonstrantima.

Izražavajući podršku vlastima Ukrajine, koje su pokrenule ofanzivu protiv naoružanih proruskih aktivista koji zauzimaju vladine zgrade u gradovima istočne Ukrajine, Obama je rekao da Kijev preduzima mere kako bi "ponovo uspostavio red".

POVEZANE VESTI

Petak 02.05.2014. 19:54
Сваки дан претите,зашто не узнете да бомбардујете Русију.Русија јача од вас зато само речима претите.Требају вам паре и зато желите да окупирате Украјину.САД су дужне 17075 милијарде долара.Немачка је дужна 6495 милијарде евра.Федерална банка САДа је приватна фирма.Власници те фирме(неколико старих банкарских породица)су у ствари суштински непријатељи човечанства и њима је милије да човечанство нестане него да им се смањи добит.То се зове болесна грамзивост која је још давно прешла у болест и перверсију.САД и Немачка желе по сваку цену да Русија нестане али тај њихов сан неће се испунити. Ко се задњи смеје најслађе се смеје.
Petak 02.05.2014. 19:40
Direktna pretnja za svetski mir i to od nacista iz njemacke, zna izrael dobro sta se desava i uspon nacista u svim sferama politike i drustva. Posle ujedinjenja nemci opet istu plocu uz podrsku polutanima engleskim iz okupirane amerike. Ako nemci ne izadju na masovne demonstracije onda su na strani novog hitlera.........jedan beli-jedan crni.....
Petak 02.05.2014. 19:52
Обама,,,,, спаси свет и врати се на дрво !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online