Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 29.04.2014.
08:38
Beta A

"Rusija neće slati vojsku u Ukrajinu"

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu preneo je uveravanja američkom sekretaru za odbranu Čaku Hejgelu da Rusija nema planove da pošalje svoju vojsku u Ukrajinu. Šojgu i Hejgel su telefonom razgovarali o napetoj situaciji u Ukrajini, izjavio je portparol Pentagona, javila je agencija Itar-Tas.

Navodno će ovakvi prizori ostati na nivou vežbi
 

Šojgu je tom prilikom "ponovio uverevanja da ruske snage neće izvesti invaziju" na Ukrajinu.

Hejgel je ponovo apelovao da se prekine "destabilizujući uticaj u okviru granica Ukrajine i upozorio da će nastavak agresije dodatno izolovati Rusiju i dovesti do većeg

* "Počeo drugi hladni rat"

* "Ukrajina je samo pion Amerike"

* Govor brojki: Ako bude rata, Rusija će smožditi Ukrajinu

diplomatskog i ekonomskog pritiska".

Rusko ministartstvo odbrane saopštilo je da su Hejgel i Šojgu imali "iskren jednočasovni razgovor" tokom kojeg su jedan drugom preneli zabrinutost u vezi sa tenzijama u Ukrajini.

Šojgu je takođe odbacio "neosnovane tvdrnje" o prisustvu ruskih snaga u Ukrajini, gde navodno doprinose destibilizaciji situacije na jugoistoku te zemlje.

POVEZANE VESTI

Utorak 29.04.2014. 09:06
nece slati ali ako bude potrebno,a sve ide u tom smeru eto njih za tren oka,ja licno ne bih voleo da dodje do toga jer opet bi tu vise najeb... neduznih ljudi nego onih koji to zasluzuju, a i dosadno je vise ratovati daleko od amerike,trebalo bi malo tenkove prebaciti preko bare,da vide kako to izgleda u stvarnosti a ne samo preko sony 3
Utorak 29.04.2014. 09:12
Rusija nikad i nije htijela da posalje vojsku u ukrajnu. Ruske trupe na granici sluze da drze u sah poziciji ukrainske nacionaliste od genocida nad ruskim narodom u istocnoj Ukraini, jer su znali da ce Kijev poslati vojsku da primora Ruse u istocnim dijelovima da kleknu i poklone se novom kralju koji je dosao pucom i drzavnim udarom do prijestola a ne voljom gradjana Ukraine. Zahtijeve koje iznose prorusi su da bude ravnopravan ruski jezik sa ukrainskim, federalizacija Ukraine tj da Rusi imaju svog predstavnika u parlamentu jer njihovo zagarantovano mijesto ustavom sada drzi naci-gadra, i da se izvri decentralizacija Ukraine tj da pare iz istocnog dijela ne idu u Kijev kao do sada. .
Utorak 29.04.2014. 09:52
Велике силе су нама малима несхватљиве.Ми Срби треба да учимо из свих дешавања у свету и да већ једном схватимо да нам од великих сила нема вајде.Неће они нама помоћи никада.Само Србија и само слога.Ни запад ни исток!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online