Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 29.04.2014.
01:27
Blic A

Ubila tinejdžera a traži da joj plate odštetu

Žena koja je kolima ubila tinejdžera na biciklu traži na sudu 1,35 miliona dolara odštete. Kanadski tumači zakona i sudovi moraće da se ozbiljno pozabave pitanjem ko je prava žrtva: tinejdžer koga su udarila kola dok je vozio bicikl ili žena koja je sedela za volanom i nehotice ga lišila života, a sada ima psihičkih problema.

Brendon majevski nasmejan na biciklu ni ne sluti šta ga čeka 

Rano ujutro 28. oktobra 2012. Brendon Majevski (17) i njegovi šesnaestogodišnji drugovi Ričard Meklin i Džejk Roberts vraćali su se kući na biciklima. Dok su se, jedan pored vozili kolovozom sa dve trake u Insifilu u Ontariju, od pozadi ih je udarila “SUV Kia Sorento”, kojim je upravljala Šarlin Sajmon.


Brendonu je dva sata kasnije konstatovana smrt, Ričard je nekoliko nedelja ležao u bolnici zbog preloma kostiju, uključujući i prelom karlice, a Džejk je lakše povređen.

Šarlin Sajmon, koja je vozil brzinom od 55 milja na sat (88 km/h), iako je na toj deonici maksimalna dozvoljena brzina bila 50 milja (80 km/h), nije proglašena krivom za nesreću. Istraga je pokazala da je nesreća pre svega bila izazvana “slabom vidljivošću” zbog koje ona kao vozač nije mogla da uoči bicikliste.

Sajmonova je, međutim, u decembru podnela tužbu protiv pokojnog Brendona Majevskog i njegovih drugova, zahtevajući odštetu od 1,35 miliona dolara za “pretrpljen bol i patnju”. Ona tvrdi da pati od depresije, anksioznosti, nervoze i postraumatskog stresa i da od nesreće “znatno manje uživa u životu”.

Porodica Majevski je šokirana i podneli su protivtužbu tražeći isplatu nadoknade od 900.000 dolara.

 -Očajna sam i u šoku”, kaže Veneta, dečakova majka. “Ubila mi je dete, a sada iz toga želi da izvuče korist. Kaže da ona pati? Neka zaviri u moju glavu i videće užas i košmare - dodala je ona.
 

Otac pokojnog dečaka kaže da tinejdžeri jesu krivi za nesreću, jer su vozili uporedo jedan pored drugog, bez reflektora, u tamnoj odeći i bez kaciga.

- Ali, deca su i mogu da pogreše -  rekao je on.

- To se ne sme naplaćivati -

Utorak 29.04.2014. 05:44
U Kanadi ograničenja naznačeni u km-trima.Većinom saobraćajci tolerišu +10km. U ovom slučaju i dečki i vozac su ipak krivi. Na žalost dečak umro. Ipak vozač ne bih smio tražiti nikakvu odštetu, jer sama priznaje problem vidljivosti. A u tom delu puta siva magla preopasna! Čak i 60 km bzina opasna. Trebala je i ona podesiti brzinu vremenskim prilikama! No, ko želi, nek proćita izvorni članak! http://www.simcoe.com/news-story/4488640-innisfil-community-rallying-around-majewski-family-following-driver-s-lawsuit/
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online