Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 06.04.2014.
08:08
O. Ikodinović - Vesti A

Putin, novi Ruski car (10): Kćeri u ilegali

Privatni život ruskog predsednika Vladimira Putina oduvek je bio zatvoren za javnost. Kako izgledaju, gde žive i čime se danas bave njegove ćerke, Marija i Katarina, "državna je tajna". Svaki pokušaj ruske i zapadne štampe da im uđe u trag završavao se bez rezultata, pa je sve ostalo u sferi nagađanja, spekulacija i bujne mašte novinara.

Uspešno krije svoje ćerke od javnosti: Vladimir Putin
 



Priča se da su obe studirale u Petrogradu, pod lažnim imenima. Marija je završila biologiju, a mlađa Katarina strane jezike i specijalista je za Daleki istok. Mediji su ih više puta verili i udavali, na svaki način pokušavali da dođu do ekskluzivnih fotografija predsednikovih kćerki, ali bez uspeha. Poslednje njihove fotografije objavljene su iz vremena kada su bile devojčice. Znatiželjnici su išli toliko daleko da su čak uz pomoć kompjuterskih programa obrađivali te slike ne bi li videli kako one sada izgledaju.

NIKO IH NIJE VIDEO
Prema pisanju zapadnih medija, dvadesetosmogodišnja Maša danas živi u Holandiji, u gradiću Vorshoten, nedaleko od Amsterdama. Ona je, navodno, udata za tridesetrogodišnjeg Holanđanina Jorita Fasena koji je ranije radio u Gaspromu i sa njim je u avgustu 2012. dobila sina, kojem je dala ime Mark. Par živi u penthausu, na poslednjem spratu elitne zgrade u rejonu Krimwijk heet.

Ruski novinari su čak i odlazili u Vorshoten ne bi li proverili priču. U gradiću svi "znaju" da Marija Putin tu živi, ali je niko nije video! Navodno, i mlađa ćerka, dvadesetsedmogodišnja Katja, takođe je udata, i živi i radi u Južnoj Koreji. Tu "ekskluzivu" najpre su plasirali korejski mediji. Ona se, po pričama, pre dve godine udala za sina bivšeg korejskog vojnog atašea Ju Jonga Gua, koji je svojevremeno službovao u Moskvi. Za tog svog kolegu sa fakulteta udala se posle 13 godina poznanstva. Putin se navodno protivio ovom braku, ali je kasnije popustio. Katja, kako se dalje tvrdi, nema decu. Navodno, njen otac je u novembru prošle godine putovao u Južnu Koreju kako bi prisustvovao proslavi godišnjice braka svoje mlađe ćerke.


Međutim, Dmitrij Peskov, Putinov portparol, demantovao je ove glasine. On je rekao da je poseta ruskog predsednika Seulu imala radni karakter: - Glasina je mnogo, ali mi nikada nismo govorili o porodici Vladimira Putina i nećemo to raditi - rekao je Peskov.

Bilo je tu još raznih verzija: Mašu su, na primer, na grčkom ostrvu Santoriniju "verili" za oligarha Georgija Trefilova, za kojim je kasnije raspisana poternica. Potom su neki u šali govorili da je poternica i raspisana jer Trefilov nije hteo da se oženi.

Drugi su opet tvrdili da se ona za njega tajno udala, a da je svadba upriličena upravo u Grčkoj. Katju su, osim za Korejca, "udavali" i za sina bivšeg ruskog ministra odbrane Anatolija Serdjukova.

Sam Putin retko govori o svojim ćerkama, ali je u jednom intervjuu porekao pisanja stranih medija da one žive u inostranstvu.

- Znate, sve je u redu sa mojom decom. One žive u Moskvi. Uče, rade i kod njih je sve u redu, i u ličnom životu i profesionalnom. Ja se njima ponosim - kratko je odgovorio Putin. 


Putinov privatan život toliko intrigira javnost da su mu čak pripisali i dvoje vanbračne dece, i to sa "ljubavnicom" Alinom Kabajevom. Ovu "ekskluzivu" plasirao je "Njujork post". Prema tvrdnjama ovog američkog lista, Putin i Kabajeva, inače bivša ruska gimnastičarka i poslanica Jedinstvene Rusije u ruskoj Dumi, kćerku su dobili u novembru 2012. godine.

Takođe, neki tvrde da iz ove veze Putin ima i četvorogodišnjeg sina. Ruski mediji nikada nisu pisali o Putinu i Kabajevoj kao roditeljima pomenutog dečaka, a Alina je to dete pred novinarima nazivala svojim sestrićem.

- Svi, naravno, misle da je on moj sin - rekla je Kabajeva kroz smeh, prilikom fotografisanja za naslovnu stranicu ruskog izdanja "Voga".

Nesuđeni zet

Pre nekoliko godina jedan student prestižnog moskovskog fakulteta MGU je upitao Putina: - Vladimire Vladimiroviču, da li bih mogao da se upoznam sa Vašim ćerkama? Putin se zamislio, nasmejao i odgovorio:
- Želite da se upoznate? Izvolite, dođite u goste! Adresu, naravno, nije ostavio.

 

Zanimljivo je da je čečenski predsednik Ramzan Kadirov putem Tvitera čestitao Alini na rođenju ćerke i pri tom je oslovio kao "prvu damu Rusije", a Ljudmili Putini, tada još zvaničnoj supruzi predsednika, poželeo "dug život kao na Kavkazu".

Kadirov je nedugo nakon toga shvatio da Tviter nije privatan pa je objavu ekspresno povukao, ali, bilo je prekasno. Putin je navodno Alinu sa njeno dvoje dece smestio u predsednički letnjikovac u Sočiju na obali Crnog mora, a Ljudmila se, prema tvrdnji "Njujork posta", u to vreme nalazila "pod ključem" u 1,5 miliona dolara vrednom državnom pansionu koji je izgrađen na posedu manastira Jelizarov u blizini granice sa Estonijom. Zvanični Kremlj je ranije oštro demantovao navode o ljubavnoj aferi između Putina i Aline, kao i glasine o vanbračnoj deci.


Negirajući glasine o životu i udaji Putinovih ćerki, njegov portparol Dmitrij Peskov je izjavio da je lični život predsednika "kod nas više zatvoren nego na Zapadu" i dodao je da je sasvim jasna otvorenost zapadnih političara.

- Znate li kada je važno za političara da govori o svojoj porodici? Kada političar ide na izbore i kada ljudi ne znaju ko je taj čovek. On tada mora da koristi čitav arsenal kako bi ubedio birače: pogledajte me, i vidite moju porodicu i glasajte za mene-

Lažna familija

Posle jedne starice iz Gruzije, Vere Putine koja je tvrdila da je majka Vladimira Putina, i da ga je dala na usvajanje kad mu je bilo 10 godina, u Sibiru se pojavio i mladić koji je tvrdi da je, ni manje ni više nego Putinov sin. Andrej Putin, rođeno Andrej Aleksandrovič Volohin, tvrdi da je početkom osamdesetih Vladimir Putin bio u Omsku, gde je upoznao njegovu majku, tada osamnaestogodišnju devojku sa kojom se neko vreme viđao. Ona se za vreme trudnoće udala za Aleksandra Volohina, koji je priznao dečaka kao svog sina. Andrej je 2002. promenio prezime, uključujući i srednje, očevo, pa se danas zove Andrej Vladimirovič Putin. Dvanaest godina kasnije, početkom 2014. godine, Andrej je rešio da svoje poreklo dokaže na sudu. Sud nije pozivao predsednika da radi DNK analize, a Andrejev otac Aleksandar Volohin odbio je da se podvrgne ekspertizi. Sud u Omsku je odbio žalbu.

 

Putin je, međutim, dobro poznat biračima koji za njega glasaju, i on njima ne mora ništa da priča, niti da objašnjava. I sam veruje da svaki čovek, bez obzira na to čime se bavi, mora da ima svoju ličnu teritoriju, na koju niko ne može da priviri. Za njega je ta teritorija - njegova porodica - objasnio je Peskov.

ISKUSTVO PRETHODNIKA

Putin, novi Ruski car:

1. Užas ratnog Lenjingrada

2. Obaveštajac odmalena

3. Naizgled obična porodica

4. Sam Protiv svih

5. Mesija nove države

6. Milosrdni diktator

7. Heroj iz akcionog filma

8. Sve predsednikove žene

9. Najbolji ruski brend

Putin se u mnogo čemu razlikuje od prethodnika, pa i u uplivu svoje porodice u politiku. Jeljcinova supruga Naina je bila skromna žena, ali je zato mlađa kćerka Tatjana gurala nos svuda - od kadrovske politike do glamuroznih sedeljki, ali i biznisa. Niko iz Jeljcinovog okruženja nije imao snage da predsedniku Rusije kaže da mu ponašanje ćerke šteti, pa su njeni apetiti rasli. Ona, doduše, nije pravila skandale kao Galjina Brežnjev, ćerka nekadašnjeg lidera SSSR Leonida, ali je Tatjana Jeljcin, koja se tri puta udavala, po ambicijama prevazišla svu decu nekadašnjih sovjetskih rukovodilaca.

Putin, međutim, u jednom intervjuu čuvenom američkom novinaru Lariju Kingu dao je objašnjenje za "skrivanje" svoje porodice od javnosti: - Nažalost, kod nas ima mnogo problema. Terorizam se povampirio i mi moramo da brinemo o bezbednosti, pre svega o deci. Moje kćerke žive normalno, običnim životom. One su zadovoljne, imaju prijatelje, sve je u redu. Ipak ne mislim da treba da ih vučem na javnu scenu, a ni one to ne žele.  

Sutra:Sutra - Putin, novi Ruski car (11): Krim se vraća kući

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online