Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
20
Utorak 01.04.2014.
21:12
Beta A

Kacin: Putin radi isto što i Milošević

Poslanik Evropskog parlamenta Jelko Kacin je danas u Briselu ocenio da ruski predsednik Vladimir Putin želi da "poveća broj Rusa" u nekim delovima Rusije gde je došlo do velikog priliva neruskog življa. On je rekao da je isto tako bivši srpski predsednik Slobodan Milošević "želeo da poveća broj Srba".

Milošević je hteo više Srba, a Putin hoće više Rusa: Jelko Kacin
 

"Ali nisam govorio o teritorijalnom povećanju, kad je reč o Miloševiću", odgovorio je Kacin na pitanje novinara kako dodatno može da objasni izjavu crnogorskim medijima da "Putin radi isto što i Milošević".

Izvestilac za Srbiju u EP je napomenuo da je ta njegova izjava samo delom preneta. "Ja sam rekao da je Milošević želeo da poveća broj Srba i nisam govorio o teritorijalnom povećanju, nego o broju Srba u Srbiji", dodao je on.

A kako je obrazložio Kacin, "zato su bile stvarane Republika Srpska Krajina i Republika Srpska kako bi se snizio deo nesrba u tadašnjoj Srbiji".

"Taj isti izazov danas ima i Putin koji želi da uveća broj Rusa u Rusiji kako bi smanjio broj nerusa u Rusiji u relativnim brojkama, posebno u onim oblastima Ruske Federacije koje su ispražnjene i gde su došli strani radnici iz Azije", dodao je on.

Kacin je upozorio da je odluka novih vlasti u Kijevu da ukinu ruski kao zvanični jezik "najveća politička greška i korak unazad i ono što daje krila onima koji manipulišu sa stanovništvom Ukrajine da su im ugrožena elementarna prava".

"Drugo svaka vlast u Ukrajini mora što pre u potpunosti rasvetliti ko stoji iza snajpera koji su ubijali na trgu Majdanu u Kijevu", primetio je Kacin, rekavši da isto tako istrajava u insistiranju da se u Srbiji razjasni pozadina ubistva novinara Slavka Ćuruvije i premijera Zorana Đinđića.

On je, ciljajući na ukaz nekadašnjeg predsednika Sovjetskog saveza Nikite Hruščova o prenošenju Krima u teritoriju Ukrajine, rekao da "nije istina da je neko bio pijan pa je Krim poklonio Ukrajini". "Poluostrvo uvek pripada pozadini, kontinentu, sva voda, struja, snabdevanje sve dolazi iz pozadine", dodao je.

I zato, smatra poslanik EP, "treba biti realan i videti da to što se desilo Krimu i na Krimu je tek prvi korak, a da tu postoje jasne ambicije".

On je rekao i da nije siguran da će Rusija prihvatiti novog predsednika Ukrajine i da će "Moskva ponovo krenuti u kampanju manipulisanja stanovništvom Ukrajine navodeći da su Rusi tamo ugroženi, pa da ih treba zaštiti i poštovati njihova prava".

POVEZANE VESTI

Utorak 01.04.2014. 21:16
Човече није здраво да се џаба нервираш. Ма пукни од муке!
Utorak 01.04.2014. 21:26
Овакви типови као Кацин служе само да би демонократизоване крокодиле оправдали у њиховом незаситом прождирању других људи и ништа више. Најопаснији злотвори су они који се ничега не стиде, а такви су баш ови демонократи који служе мамону правдајући своје зло извртањем истине и проглашавањем жртве за кривца правећи од кривца жртву. Ма мука је више било где шитати о њиховој правди, слободи и сл. све је то маска за зло којим се хране плутократе чији је бог профит.
Utorak 01.04.2014. 21:28
Ma može ova peder da poliže nuda Putinu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online