Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Ponedeljak 31.03.2014.
00:26
Vestionline A

Masakriranje tigra zabava za bogate Kineze

Najmanje deset tigrova masakrirano je da bi se zabavili bogati kineski biznismeni, objavili su kineski državni mediji. Policija u gradu Zanjang zaplenila je telo tigra i proizvoda napravljene od njegovih ostataka, tokom racije u južnoj pokrajini Guangdong.

Gledaju kako se tigar ubija, a onda kupuju njegove testise
 

Vlasti veruju da je još devet tigrova ubijeno kao deo brutalnog sporta u nastajanju koji zabavlja bogate gledaoce. Gledanje ubijanja tigrova, a zatim konzumiranje mesa kao "egzotičnog delikatesa" navodno je postalo popularno među biznismenima i visokim vladinim zvaničnicima koji žele da pokažu svoj društveni status.

Neimenovani vladin zvaničnik rekao je za "Čajna dejli" da, kada ljudi iz političkih ili poslovnih krugova u Zanjang provinciji održavaju skupove, tigar ponekad bude zaklan, "jednostavno kao vid zabave i da pokažu svoje bogatstvo".

On je rekao novinarima: "Prijatelj mi je telefonirao jednom da dođem i gledam ubistvo tigra, ali ja sam poslovno bio van grada i propustio sam priliku", rekao je funkcioner, žaleći što je propustio "šou uživo".

"Veruje se da su životinje prokrijumčarene iz Vijetnama i zaklane u oblastima kao što su grad Leizou da bi se izbeglo da ih otkrije policija. Policija je takođe navodno pronašla zalihu oružja koje se koristi za hvatanje tigra, kao što su noževi i pištolji", javlja "Saut Čajna Morning Post".

Stručnjak iz Instituta za zoologiju Kineske akademije nauka kaže da se tigrovi često kasape zbog verovanja da njihovi delovi tela imaju lekovita svojstva, uprkos zabrani kineske vlade iz 1993. godine da se trguje i upotrebljava meso tigra.

"Tigrovi su izloženi masakru sve dok Kinezi veruju u medicinske vrednosti proizvoda napravljenih od njih, kao što su kosti i muške genitalije, koji su, u stvari, veoma kontroverzni u pogledu efikasnosti", rekao je zoolog za jedne kineske novine.

Ponedeljak 31.03.2014. 00:49
Све бих дао да видим те високе функционере и бизнисмене, што себе сматрају вишом класом ако злостављају друге, у тим "играма" уместо тигрова.
Ponedeljak 31.03.2014. 05:19
Масакрирање тигра у Кини ??? Србија :Популција политичара постаје озбиљан проблем . Брзо се размножавају, великом брзином троше ресурсе и за собом остављају пустош. Лако се могу препознати по бахатом понашању, а одстрел је, на жалост, још увек законом забрањен. Политичари - најопасније животиње .
Ponedeljak 31.03.2014. 06:39
Ajde ljubitelji Rusa i Kineza dajte opravdanje za ovu Kinesku svinjariju.Secam se kako ste se listom odusevili kada je bila vest da su Kinezi napravili svoj prvi nosac aviona. Budale od kineskih biznismena,misle ako pojedu tigrova jajca,da ce im odmah skociti libido.Ta njihova milenijumska kultura je dosta izvitoperena po pitanju hrane,mislim sve sto se krece oni jedu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online