Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 26.03.2014.
20:10
Beta A

"Rusija i dalje gomila trupe na granici s Ukrajinom"

Rusija je nastavila da povećava broj vojnika duž svoje ukrajinske granice, izjavio je američki ministar odbrane Čak Hejgel i podsetio Moskvu na to da se obavezala da neće prelaziti tu granicu. Šef Pentagona rekao je da je prošlog četvrtka rekao svom ruskom kolegi Sergeju Šojguu da Amerikanci očekuju da će Rusi poštovati svoju reč.

Ruski vojnici na ukrajinskoj granici
  

"Međutim realnost je da oni nastavljaju da jačaju broj trupa", rekao je Hejgel u Vašingtonu na zajedničkoj konferenciji za štampu sa svojim britanskim kolegom Filipom Hamondom.

Više od 20.000 ruskih vojnika sa opremom i jedinicama potrebnim za vojnu operaciju trenutno su raspoređeni duž rusko-ukrajinske granice, rekao je jedan američki zvaničnik. Rusija je sa svoje strane u nedelju demantovala da gomila trupe na toj granici.

Britanski ministar Hamond je upozorio na težinu obećanja ruskog ministra i naznačio da sve ukazuje na to da predsednik Vladimir Putin lično odlučuje o tim pitanjima.

"Drugi ruski akteri, među njima i ministar Šojgu, mogu da daju svoje mišljenje ali mi ne znamo u kojoj meri su ti ljudi zaista deo kruga bliskog" donošenju odluka.

Ovo novo upozorenje dato je dva dana pošto je Bela kuća ponovo saopštila da je veoma zabrinuta zbog kretanja ruskih trupa i potencijalnog zaoštravanja situacije na istoku i jugu Ukrajine.

Hejgel je rekao da situacija u Ukrajini ukazuje na potrebu da se pokaže jedinstvo u okviru 28 zemalja članica NATO, što znači da one treba da održe dovoljno visok budžet za odbranu.

POVEZANE VESTI

Sreda 26.03.2014. 20:20
Amerika je otpali protestantizam,ujedinjen sa katolickom evropom koja zeli da zagospodari nad pravoslavljem. Iza ove zavese stoje jezuiti sa papom na celu.
Sreda 26.03.2014. 20:28
",, jedinstvo u okviru 28 zemalja članica NATO, što znači da one treba da održe dovoljno visok budžet za odbranu." ПАРЛАМЕНТ Чешке није подржао увођење економских санкција против Русије. Тачније, није подржао предлог да се од владе у Прагу затражи да се у оквирима ЕУ залаже за санкције против Руске Федерације. Посланици нису у потребном броју гласали ни за повећавање чешког војног буџета. У складу са позивом генералног секретара НАРО Андерса Фога Расмусена да земље ЕУ повећају војне расходе, чешким посланицима је био стигао предлог да буџет министарства одбране повећају са 1,1 на 1,3 БДП земље, а до 2017. – на 2 одсто БДП.
Sreda 26.03.2014. 22:54
Neka gomila. I treba da budu spremni i u pripravnosti, neće li natjerati NATO da se ne širi u Ukrajini, a ako hoće onda da se podijeli država. NATO je za sve kriv jer je sva obećanja od 1990. prekršio i proširio se pretjerano do granice s Rusijom, što je bilo suprotno obećanom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online