Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 26.03.2014.
06:31
Vesti A

Milijarder, a neće da plati ručak

Punih šest meseci, po sopstvenom opisu, milijarder Klajv Palmer odbija da malom klubu u unutrašnjosti plati račun od 5.300 dolara, koji duguje za organizovanje prijema za svoju političku partiju.

Milijarder Klajv Palmer odbija da malom klubu u unutrašnjosti plati račun od 5.300 dolara, koji duguje za organizovanje prijema za svoju političku partiju
 

Palmer i jedan od njegovih kandidata na federalnim izborima, bivša ragbi zvezda Met Adamson, ne slažu se u tome kome na dušu ide ovaj dug. Njihov sukob ogorčio je direktora Tari-Vinghem kluba, koji je platio račun od prošlog jula, kada im je rečeno da pripreme hranu za 200 gostiju.


Palmerova partija ujedinjenja pokušala je da prodaje ulaznice po ceni od 30 dolara lokalnom stanovništvu, eventualno zainteresovanom za ono što njen lider ima da kaže o svojoj politici. Međutim, odazvalo se samo njih 70, iako su ulaznice kasnije davane besplatno.


Predsednik kluba Greg Kolmen kaže da su oni "veoma razočarani onim što se desilo".

Nadoknada troškova

Met Adamson (41) kaže da je u vezi sa plaćanjem računa pretio da će se povući iz izborne kampanje. Ali, kaže on, u Palmerovoj kancelariji su mu rekli: "Klajv je zauzet, telefonirao si i mi ćemo se za te stvari kasnije pobrinuti."
Na kraju, dobio je 16.000 dolara kao nadoknadu troškova, ali ne i za prijem u Tariju, plate osoblja i TV oglašavanje. Novinari nisu mogli da dođu do Palmera, ali lider njegove stranke za Kvinslend kaže da veruje da je Adamson odgovoran za dug.

- Postoji račun neplaćen više meseci - izjavio je "Dejli telegrafu". - Klub je iskoristio svaku mogućnost da Palmerovoj grupi i Metu Adamsonu pruži priliku da ovo reše. Ja sam odgovoran našoj upravi i članovima kluba i ja nisam osoba koja olako preuzima tu odgovornost.


Adamson, koji je odrastao u Tariju, skoro je zaplakao kada je s reporterima "Dejli telegrafa" razgovarao o sporu. Kaže da mu je muka zbog neplaćenog računa, ali da nije mogao da plati, jer je već iz džepa potrošio više od 30.000 dolara u neuspelom pokušaju da bude izabran u Senat. On tvrdi da je partija izneverila obećanje da će ga obeštetiti za 20.000 dolara, koje je dao za plate dva saradnika u kampanji, kao i za 13.000 dolara koje je dao za TV-oglase.


- Osećam se osramoćeno kada sam Palmera doveo u Tari - kaže Adamson. - Imam osećaj da sam izdao ljude u Tariju.


Predsednik kluba Kolmen kazao je da su njega, nakon što je "Dejli telegraf" počeo da se raspituje o ovome, kontaktirali krajem prošle nedelje i pružili mu uverenja da će račun biti plaćen do kraja ove nedelje. Odbio je da kaže o kome se radilo.

Sreda 26.03.2014. 07:37
Nazalost nista cudno.Cuveni Dr. Mang sa Bodenskog jezera duguje mom prijatelju oko 5000€ za radove u njegovoj klinici. Do sad mu nije platio iako je visestruki milioner....
Sreda 26.03.2014. 11:07
postoji ona stara izreka''Kod sirotinje na čast,a kod bogataša na glas.''
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online