Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 22.03.2014.
02:22
Vesti A

Sin Stiven dobio milione

Stiven Darvenica, sin multimilionera Bojana, koji mu nije ostavio ništa posle smrti, dobio je na sudu pravo na tri miliona od 27 miliona dolara vrednosti očeve imovine.

Foto: Ilustracija
 

Bojan Darvenica umro je 2010. godine u 78. godini, ostavivši većinu imanja svojoj drugoj ženi Kšiao Hong Darvenici, sada poznatoj kao Džejn, koja je bila 30 godina mlađa od njega. Bojanova lična imovina u vreme smrti vredela je 40 miliona, ali je neto vrednost danas između 26 i 28 miliona.

Stiven Darvenica tužio je sudu očevu udovicu, da bi dobio deo imanja, tvrdeći da je dugi niz godina radio za svog oca. Bojan se ženio dva puta, bio u de fakto vezi i otac je osmoro dece, uključujući troje sa Džejn Darvenica.
 

Novac i za ostalu decu

Sudu je rečeno da su postignuti dogovori o drugim tužbama koje su podnela neka Bojanova deca. Sin Džonatan, koji je dobio imanje u Bardonu, dobio je ekstra 3,2 miliona. Bojanova kći Tanja, kojoj nije ništa ostavio, dobila je 2,7 miliona, dok je kćerki Nataši, koju je takođe ostavio bez ičega, pripada 2,85 miliona.

Sudu je rečeno da se Džejn za Bojana udala za manje od godinu dana otkad je došla kod njega, nakon što su se dogovorili da obavlja "dužnosti domaćice" u zamenu za besplatan stan. U presudi, sudija Glen Martin kazao je da je domaćinstvo Bojana Darvenice mesto gde su veze familije "testirane do krajnosti".


- Neka od dece ostavljena su povređena i ogorčena postupcima svog oca - kazao je sudija Martin.


Stiven je pred Vrhovnim sudom kazao da je kao dete dobijao batine od svog oca, za koga je sudija Martin prihvatio ocenu da je bio "ekstremno strog u disciplinovanju".


Sudija je rekao da je Bojanov "degradirajući tretman i batinjanje" Stivena, uključivao udarce različitim stvarima, među kojima su električni kabl, komad drveta, grana i drška od metle.


Sudija Martin kazao je da Stiven zaslužuje deo od velike imovine svog oca, zato što je radio dugo i ozbiljno za Bojana, doprinoseći rastu njegove imovine. On je prihvatio da Stiven ne može više da radi kao pilot zbog povreda posle jedne nesreće i mada poseduje značajnu imovinu, on takođe ima značajne obaveze posle očeve smrti.

Maltretirao sina

Bojan Darvenica sekao je kosu svog najstarijeg sina britvom i posekao mu vrat, kad je Stiven uhvaćen sa osam godina kako puši. On ga je sa sedam godina tukao kaišem i ubo ga olovkom u glavu, zato što nije uradio domaći iz matematike kada je bio u prvom ili drugom razredu osnovne škole.
Uprkos svemu, Stiven, koji je postao komercijalni pilot, kazao je da je radio za Bojana kao dečak i mladić i da je pre smrti svog oca imao s njim dobre odnose.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online