Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 15.03.2014.
10:41
Beta A

Malezija: Neko je namerno skrenuo avion s putanje

Premijer Malezije Nadžib Razak izjavio je da postoje podaci da je neko namerno iz aviona skrenuo sa putanje boing 777 malezijske kompanije koji je sa 239 putnika i članova posade pre nedelju dana nestao sa radara.

Nedelju dana je prošlo a ni dalje traga od aviona
 

On je, na pres konferenciji, rekao i da se istraga za avionom proširila na dva koridora, prema granici Kazahstana i Turkmenistana i na potez od Indonezije do juga Indije. "Postoje dokazi da je neko namerno iz letelice" izveo skretanje aviona sa putanje, prenosi CNN.

Premijer je naveo da se istraga koncentrisala na članove posade i putnike aviona, ali da za sada nema preciznijih objašnjenja.

"Uprkos tome što u medijima postoje izveštaji da je avion otet, mi istražujemo sve mogućnosti koje su mogle da dovedu do toga da avion na letu MH370 skrene sa putanje", rekao je Nadžib.

Boing 777 "Malejža erlajnza" je iz Kuala Lumpura leteo za Peking, kada je nestao iznad Južnog kineskog mora. Nestao je sa civilnih radarskih ekrana u 01.30 časova 8. marta, dok je bio na visini oko 10.600 metara iznad Tajlandskog zaliva. Posada nije proglasila uzbunu, niti je javila bilo šta što bi ukazivalo da je imala problem.

U potragu za avionom su uključene desetine letelice iz 12 zemalja koje pretražuju istočni deo Južnog kineskog mora i zapadnu stranu Malajskog poluostrva, severozapa Andamanskog mora i deo Indijskog okeana, čak 1.600 kilometara od poslednjeg poznatog položaja aviona. U istrazi pomaže i tim od pet američkih stručnjaka.

Premijer Malezije danas je rekao da, prema podacima dobijenim preko satelita, može skoro da se potvrdi da je komunikacija aviona sa kontrolom letenja bila prekinuta malo pre nego što je letelica stigla do istočne obale Malajskog poluostva.

Do sada je bilo više objašnjenja o tome šta je moglo da se dogodi sa letelicom, a neki mediji su objavili i satelitske snimke navodne olupine aviona. Jedan američki zvaničnik je sinoć rekao da istražitelji ispituju mogućnost da je neko namerno izazvao nestanak putničkog aviona i da se možda radi o otmici. Taj zvaničnik je rekao da je zato moguće da je taj avion dugo leteo i negde sleteo, a ne da je pao.

Samo neko obučen može da upravlja "boingom 777" na način kako je taj avion leteo, pošto je prošao poslednju potvrđenu tačku na prvobitnom kursu nad Južnim kineskim morem, kada je promenio kurs, rekao je zvaničnik SAD koji je zatražio da ostane anoniman.

POVEZANE VESTI

Subota 15.03.2014. 16:05
Zaista sve u vezi ovog slučaja je misterija i za Riplijevu rubriku "Verovali ili ne..." Nije mi jasno da danas u svjetu pored toliko tehnike i satelita 1 Boing-777 kao da je u zemlju propao? Istragu šire i prema granici Turkmenistana i Kazahstana....pa nije taj avion vrh od igle, pa sve i da je tamo pao valjda bi ga u ovih 7 dana neko pronašao ili ostatke od tolikih putnika.....nevjerovatno!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online