Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Petak 14.03.2014.
16:52
Beta A

Ruski avioni počeli vežbu u Mediteranu

Ruska mornarica saopštila je da su njeni monarički avioni počeli vežbu iznad Sredozemnog mora.

Avioni su poleteli sa nosača aviona Admiral Kuznjecov
 

Portparol mornarice Vadim Serga rekao je agenciji Interfaks da su avioni poleteli sa nosača aviona Admiral Kuznjecov, koji se prošle sedmice usidrio na Kipru, i da manevri uključuju taktiku za borbu protiv meta u vazduhu i druge borbene tehnike.

U vežbama učestvuju mlazni avioni Suhoj SU-33 i protivpodmornički ofanzivni helikopteri Kamov Ka-27.

Prema rečima portparola, vežba će biti nastavljena ako vreme bude pogodovalo.

Serga u saopštenju nije spomenuo krizu između Rusije i Ukrajine oko poluostrva Krim.

Američka mornarica uputila je u Crno More razarač sa navođenim projektilima UŠ Trukstun, navodeći da je reč o rutinskom raspoređivanju koje je dogovoreno pre izbijanja krize u Ukrajini.

Ruska vojska juče je nedaleko od granice sa Ukrajinom počela manevre u kojima učestvuje više od 8.000 vojnika.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da se vežbe, koje će trajati do kraja marta,

Beloruska braća otvorila nebo za ruske bombardere!

održavaju na području Rostova, Belgoroda i Kurska i da će u njima biti korišćena i artiljerijska sredstva, poput raketnih bacača i protiv-tenkovskog oruđa.

SAD su prethodno u Poljsku poslale 12 borbenih lovaca F-16 i 300 pripadnika vazduhoplovnog osoblja, a sa šest aviona F-15 su pojačale i vazduhoplovno prisustvo u baltičkim državama, koje graniče sa Rusijom i Belorusijom.

POVEZANE VESTI

Petak 14.03.2014. 19:04
Zamoljavam Kapetana pomenutog broda, da dobro pazi pa da opet ne iznenadi britance izranjajući na 50 km od njihove obale ! Oće srčka da im preskoči kad se to desi, a ne ide da pocrkaju pre nego li dožive raspad imperije...
Petak 14.03.2014. 19:15
Danas je unistem jos jedna bespilotna letelica nad Krimom. Bespilotnik je pripadao 66-oj americkoj brigadi za pracenje i spiuniranje. Marka oborene letelice nosi oznaku MQ58B. A sada poslastica! Takodje danas pred zalazak sunca, nova bespilotna letelica iste oznake je na visini oko 4000 m/ dosla iz Bavarije pod prikricem zalazeceg sunca. Ruske jedinice su je zarobile, prizemljile bez vecih povreda. Russka vojska je prvo uz pomoc radiotktronske borbe (РЭБ) 1Л222 prekinuli vezu sa americkim operativnim centrom i posle rutinski preuzeli nad njom komandu i uspesno prizemljili! Takvu istu bespilotnu letelicu su Iranci uz pomoc Russke tehnike zauzeli i bez povrede je prizemljili!
Petak 14.03.2014. 19:00
Stanje odnosa između Rusije i SAD otvorilo je i pitanje svrsishodnosti našeg daljeg korišćenja ruskih kosmičkih motora RD-180 – izjavio je američki ministar odbrane Čak Hejgel. Rakete-nosače Atlas-5 pokreću pomenuti ruski motori, a pomoću tih raketa se lansiraju američki sateliti, čak i vojni. U Kongresu SAD postoji jaka struja koja poodavno tvrdi da su SAD preterano zavisne od ruskih motora RD-180. Situacija sa Ukrajinom i Krimom dala im je odličnu novu priliku za „omiljenu pesmicu“: da SAD moraju hitno organizovati sopstvenu proizvodnju raketnih motora te klase.OVO JE ZA NATO I VELIKA_AMERIKA, toliko o nadmoći amerikanske tehnologije hahahah
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online