Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 21.03.2010.
22:18
Srna A

Socijalisti i u drugom krugu pobedili Sarkozija

U drugom krugu regionalnih izbora u Francuskoj opoziciona Socijalistička partija pobedila je konzervativce predsednika Nikole Sarkozija, pokazali su nezvanični rezultati drugog kruga glasanja.

Prema ovim rezultatima, Sarkozijev blok desnog centra pretrpeo je ubedljivi poraz na regionalnim izborima, a uspeo je da se održi na vlasti samo u Alzasu, dok je opoziciona Socijalistička partija osvojila oko 54 odsto glasova na državnom nivou.

Nema mesta zadovoljstvu: Nikola Sarkozi

Socijalisti i njihovi saveznici moći će, uz ovakav rezultat, da uspostave kontrolu u najmanje 20 od 22 regiona, dok je koalicija desnog centra osvojila 36 odsto glasova, saopštila je agencija za ispitivanje javnog mnjenja "Opinionvej".

Prema ovim rezultatima, krajnje desničarski Nacionalni front dobio je samo 8,7 odsto glasova na državnom nivou, ali je lidera te stranke Žana Maria Lepena, u regionu na krajnjem jugu zemlje, podržalo 25 odsto birača.

Na poraz Sarkozijevog bloka i trijumf socijalista najvjerovatnije su uticali i slaba ekonomija i rastuća nezaposlenost, kao i niz intriga, počevši od optužbi za nepotizam do debata o nacionalnom identitetu, koji su dodatno narušili popularnost francuskog predsednika, prenosi agencija Rojters.

Ponedeljak 22.03.2010. 09:26
Ocigledno da se Francuska vraca sebi i svojim nacionalnim vrednostima koji su je cinili svetionikom slobode u Evropi. Ne smemo zaboraviti da je Sarkozi favorit Klnitonovih i USA kojima je Nemacki interes u Evropi najvazniji. Da je Zak Sirak to osetio i da je kao svog naslednika oznacio ne sarkozija tog Madjara u sluzbi Nemaca i USA, vec De Vilpena.Zakulisnim radnjama u okviru Degolista Sarkozi je postao njihov kandidat na izborima i uz pomoc poreklom Nemca Bernarda Kusnera koji je bio u stabu Segolen Roajal postao predsednik Francuske. Zato ga je i uzeo u svoju vladu da ga nagradi za podlost. Nedavna odluka suda o oslobadjanju Vilpena je samo pocetak kraja tog klana koji gura Francusku u polozaj minorne zemlje u Evropi u sluge interesima USA, GB i ocigledno Velike Nemacke. Razbijanje Srbije (koja je tradicionalni saveznik Francuske u sprecavanju sirenkja nemackog uticaja na Balkanu) i stvaranje nemackih satelita (Madjarske, Austrije, Hrvatske, Slovenije, Bugarske i drugih) i njihov prijem u NATO i EU uz promenu nacina odlucivanja po Lisabonskom sporazumu su tajkorak koji je Sarkozi sa Kussnerom dozvolio. Francuska se budi. Viv L Frans.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online